Afbeelding

Berichten uit de binnenstad van Delft

Algemeen

Snuffelmarkt in zomerseizoen DELFT – Op verscheidene plaatsen in de binnenstad is er dit zomerseizoen elke zaterdag een Snuffelmarkt. U vindt hier in de kramen uitgestald onder andere antiek, boeken en curiosa. In zo’n 120 kramen worden interessante, leuke en niet-alledaagse koopjes gepresenteerd.

De Snuffelmarkt kunt u tot en met eind september bezoeken, het duurt steeds van 9.00 tot 17.00 uur. De kramen staan opgesteld op de Hippolytusbuurt, de Wijnhaven, de Camaretten, rond de Oude Kerk, aan de Voldersgracht, op de Boterbrug en langs het Vrouwjuttenland.

Hoofd-nek-schouder-massage
DELFT – In het Centrum NLD3 aan de Nieuwe Langendijk 3 wordt op vrijdag 6 en 20 juni de cursus hoofd-nek-schouder-massage gegeven. Tijdens deze twee avonden leer je hoe je effectief, gespannen nek en schouders kan doen ontspannen. Opgeven kan via de site www.balansenreflectie.nl of via telefoon (06) 22366377.

Braziliaanse optredens in Speakers
DELFT – Als afsluiting van het Braziliaans Festival (locatie Lijm & Cultuur) vindt op zaterdag 31 mei in Speakers een reeks spetterende optredens plaats van artiesten uit Nederland en Brazilië. Op het programma staan optredens van onder andere Bum Bum Brasil - Maculelé - Capoeira Liberdade - Maracatu Naçao Tribal - Maracutaia Samba band - DJ Vuca met Brazilian DJ sets. Speciale attractie is de ‘Berimbar’ (Brazilian Caipirinha Cocktail Bar). Brazilië heeft een multiculturele samenleving, die wordt gekenmerkt door een samengaan van elementen van Indiaanse, Afrikaanse en Westerse culturen. Gevormd door invloeden van drie continenten biedt de Braziliaanse cultuur een grote diversiteit, met muziek en dans als belangrijke verbindende factoren. De optredens beginnen om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 10 euro. Speakers is te vinden aan de Burgwal 45-47. Kijk ook op www.nyama.nl.

Scratchuitvoering Mozarts Requiem
DELFT – Iedereen wordt uitgenodigd om mee te zingen tijdens de scratchuitvoering van het Requiem van W.A. Mozart op zaterdag 31 mei in de Oude Kerk. Bij een scratchuitvoering wordt er een hele dag gerepeteerd en daarna vindt de uitvoering plaats. In dit geval gebeurt dat onder leiding van dirigent Jos Vranken. Tevens wordt het Introit et Kyrie uit het Requiem van G. Fauré uitgevoerd. U kunt zich inschrijven om mee te doen, maar ook om alleen de uitvoering bij te wonen. De kosten bedragen 30 of 15 euro. Voor meer informatie over deze vierde editie van een scratchuitvoering in Delft kunt u kijken op www.meezingenindelft.nl.

Zomeravondconcert op de Markt
DELFT – Het eerste gratis zomeravondconcert uit een serie van twaalf vindt plaats op dinsdag 3 juni. Stadsbeiaardier Henk Groeneweg bespeelt het 48 klokken tellende carillon (met 18 basklokken uit 1660, gegoten door Hemony) van de Nieuwe Kerk. Op het programma staan werken van onder andere G.F. Händel, Leen ’t Hart (oud-stadsbeiaardier van Delft) en Henk Groeneweg zelf (variaties over Battle Hymn of the Republic). Een gratis programmaboekje is deze avond op de Markt verkrijgbaar. Het beiaardconcert duurt van 19.00 tot 20.00 uur.

Mooi Weer Spelen: fantastische happening
DELFT – Het theaterfestival Mooi Weer Spelen in de Delftse binnenstad kent ook dit jaar een bomvol programma. Op 6, 7 en 8 juni is er met wervelende acts, spektakel, theater, dans, poëzie en een betoverend kinderprogramma sprake van een fantastische happening. Bezoekers maken kennis met theatrale figuren of blijken opeens zelf deel uit te maken van een theatervoorstelling. Het programma wordt verzorgd door artiesten uit onder andere België, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken en Nederland. Een kleine greep uit het grote aanbod: Intern van theatergezelschap Ontroerend Goed, Sensazione van Laika en Time Circus, En vie…en ville van Compagnie Da Motus, Wastelanders van Abacus Theater, de nieuwe coproductie Newbodies van Station Zuid en Panama Pictures. Neem alvast een voorschot op www.mooiweerspelen.nl.

Lunchconcert in Stadhuis
DELFT – In het Stadhuis vindt elke eerste dinsdag van de maand een Lunchconcert plaats. Bezoekers kunnen genieten van schitterende muziek en ondertussen een boterham eten. Het concert duurt steeds van 12.30 tot 13.15 uur. De zaal is open vanaf 12.00 uur. Het is toegestaan om zelf eten mee te nemen. Koffie en thee zijn voor 1 euro verkrijgbaar. De toegang tot het Stadhuis op de Markt is gratis.

Plan van aanpak Nieuwe Langendijk
DELFT – De Werkgroep Nieuwe Langendijk heeft een plan van aanpak gemaakt voor het ‘verlevendigen’ van de Nieuwe Langendijk. De afgelopen Schoonmaakactie is één van de onderdelen uit het plan. Het volledige plan van aanpak is te lezen op de website van de werkgroep. Een ander belangrijk punt zijn de voorstellen voor het wijzigen van het parkeerbeleid. De werkgroep is zeer geïnteresseerd in opmerkingen en aanvullingen door belangstellenden. U kunt uw reacties sturen naar info@nieuwelangendijkdelft.nl. U komt op de website door www.nieuwelangendijkdelft.nl in te tikken.

Rommelmarkt op het Kerkplein
DELFT – De Nieuwe Langendijk is op zaterdag 31 mei het toneel voor een gezellige rommelmarkt. Bij deze gelegenheid kan er volop gesnuffeld worden tussen tweedehands spulletjes. De organisatie van de rommelmarkt is in handen van de Christelijk-Gereformeerde Kerk van Delft. Iedere belangstellende is welkom om een kijkje te komen nemen. Het duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De plaats van handeling is het Kerkplein aan de Nieuwe Langendijk 32.

Straattheater in de binnenstad
DELFT – De binnenstad van Delft staat op 6, 7 en 8 juni helemaal in het teken van de Mooi Weer Spelen. Uiteraard zal hier op de Nieuwe Langendijk ook het nodige van te merken zijn. Drie dagen lang is de historische binnenstad van Delft het podium voor straattheater, dans, circusacts, beeldend theater, kunst- en multimedia-installaties, experimenteel theater en poëzie. Zowel binnen- als buitenlandse artiesten zorgen voor tal van voorstellingen van hoge kwaliteit. Daarnaast biedt het festival ook een podium voor eigen producties en acts, waarbij betrokkenheid en samenwerking centraal staan. Kijk ook op www.mooiweerspelen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12