Afbeelding

Foundation Ard el Amal gaat naar de Beurs(vloer)

Algemeen

Editie: Week 14, Jaargang 22 |

Stichting Ard el Amal heeft na het bereiken van het eerste doel weer vijf meervoudig gehandicapte kinderen extra in begeleiding.

DELFT - Foundation Ard el Amal, een Delfts initiatief, realiseert dagbesteding voor kinderen met een verstandelijke beperking in Luxor en omstreken. In samenwerking met de stichting de Wilde Ganzen, die een premie doneert over ingezamelde bedragen, zijn drie doelen gesteld. Te weten: een tweedehands auto, het afmaken van de boerderij en het dagcentrum.
In 2014 vinden er veel activiteiten plaats om de drie doelen te kunnen behalen. Zolang het dagcentrum nog niet open is, bezoekt en begeleidt Ard el Amal meervoudig gehandicapte kinderen thuis bij hun familie.
Sinds november 2013 heeft Ard el Amal 23 kinderen gezien, intakegesprekken zijn gevoerd en de kinderen en hun families worden begeleid. De kinderen wonen verspreid over de stad en het platteland. De transportkosten zijn daardoor hoog. Eind maart kon, na alle activiteiten die hadden plaatsgevonden, de rekening worden opgemaakt en de auto worden aangeschaft.
Het eerste doel is behaald! Sindsdien zijn er weer vijf kinderen extra in begeleiding. Een prachtig resultaat! Ook het tweede kwartaal staat bol van activiteiten. Zo zijn er nog steeds statiegeldacties bij diverse supermarkten in het hele land. Maar ook onder andere een modeshow, een internetveiling en het uitbrengen van een kinderboek. Natuurlijk is de opbrengst bestemd voor het afmaken van de boerderij en het dagcentrum van Ard el Amal.
Om een en ander mogelijk te maken bezoekt Foundation Ard el Amal de Delftse Beursvloer. Op 15 april a.s. zal in het gebouw van NEN aan de Vlinderweg te Delft de Delftse Beursvloer gehouden worden. Vijftig bedrijven en vijftig maatschappelijke organisaties maken vraag- en aanbod - matches. Het thema van dit jaar is ‘Scoren, dat doe je samen!’
Als maatschappelijke organisatie heb je niet altijd de benodigdheden om al je activiteiten uit te kunnen voeren. Vaak heeft een bedrijf dat wel en wil dat beschikbaar stellen voor een tegenprestatie van de maatschappelijke organisaties. Een prachtig initiatief waar Ard el Amal graag aan meewerkt. Op deze wijze kan Ard el Amal krachten bundelen om de komende activiteiten te laten slagen. De boerderij en het dagcentrum moeten immers zo snel mogelijk open! De komende activiteiten zijn allemaal weer op de website te vinden: www.ardelamal.nl. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@ardelamal.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12