Afbeelding

Delft viert Koninginnedag, en hoe!

Algemeen

Editie: Week 17, Jaargang 21 |

Koninginnedag in Delft, altijd druk en gezellig

Ook in de binnenstad wordt Koninginnedag op dinsdag 30 april weer gevierd. De cafés openen hun deuren zodat iedereen kan genieten van een lekker drankje. Op verschillende plekken in de stad is het weer mogelijk naar leuke bandjes te kijken onder het genot van een koud biertje. Hieronder een overzicht van verschillende deelnemende locaties.


Delftsche Studentenbond
Dein mee op de te gekke muziek op de borrelboot van de Delftsche Studentenbond. Drink een oranjebittertje mee met de Burgemeester en kijk live mee naar de huldiging van prins Willem-Alexander.

Doelenstraat
Knutselkraampjes, koekhappen en Oudhollandse spelletjes! Een heus kinderfestijn dat niet gemist mag worden!

Festival Twist
Binnen de ommuurde setting van het intieme Agathaplein aan het Prinsenhof wordt een alternatief universum gecreëerd. Dit sluit niet alleen aan bij de Oranjefeestelijkheden, maar ook bij de kleinkunstliefhebbers. Laat je meevoeren in een bubbel van creativiteit en kunst!

Koornbeurs Open Air
Genieten van je koude, vers getapte biertje in de ene hand en je andere heftig heen en weer stotend in de lucht. Koornbeurs Open Air heeft iets, iets wat niet alle verenigen hebben. Ze hebben pit. Dat extra randje.

Locus Publicus/Café VRIJ
Een scheutje van Golden Oldies, een golf aan nieuwe hit en een vleugje Beatles maakt de Brabantse Turfmarkt een succes voor jong en oud!

Markt
Luid samen met de Reveille deze feestelijke dag in tijdens het spelen van het Wilhelmus. Kijk live mee via een groot scherm naar de abdicatie en de huldiging van prins Willem-Alexander en hef samen met de ondernemers het glas op onze nieuwe Koning!

Plan B
Plan B staat niet zomaar voor een B. De B staat voor Blues. Het plan? De gehele dag blues-nummers laten dansen op de bezoekers van Koninginnedag in Delft!

Queensday Outdoor (Burgwal)
Het jongeren plein van Koninginnedag in Delft. Kom naar de Burgwal voor ongekende beats, dance en hip-hop. De dj’s verwelkomen je graag met een koud biertje in aan een van de barretjes. De entree bedraagt 5 euro, dit is inclusief een consumptie.

Evenementen:
Met behulp van de handleiding de evenement toevoegen onder de kop: Evenement. Alle acts moeten apart worden toegevoegd met een aparte tekst en foto. Volg de stappen uit de handleiding en kijk jezelf na per act via de App op je mobiel. De foto’s per act zijn al toegevoegd, jij moet ze zelf alleen nog aanklikken tijdens het aanmaken van de act.

Café de Oude Jan
14.00 – 15.00     Dj’s Noot & Knaap
Twee dj’s van topkwaliteit. Laat je mee voeren in de muziek van toen en nu.

15.30 – 18.00   The Clarks
The Clarks, afkomstig uit Den Haag, zijn al sinds jaar en dag de bekendste classic rock band van Nederland. Muziek uit de gouden jaren van Chuck Berry, Elvis Presley, the Beatles, the Rolling Stones en Golden Earring. Aangevuld met tal van grote hits uit die bijzondere periode.

18.15 –  20.00    Dj’s Noot & Knaap
Dans samen met Dj’s Noot & Knaap Jan Koninginnedag door!

Delftsche Studentenbond
10.00 – 12.00    Abdicatie
Kijk dobberend op de gracht van het Oude Delft mee naar de abdicatie. Als afsluiter, of juist als aan sluiter, worden er oranjebittertjes uitgedeeld!

12.15 – 13.30    Ja..Lekker!
Met passie voor makkelijk toegankelijke pop-rock nummers weet coverband Ja... Lekker! elke zaal op zijn kop te zetten. Een zeer divers en ruim repertoire zorgt voor een groot voor-elk-wat-wils gevoel.

14.00 – 15.00    Huldiging
Kijk dobberend op de gracht van het Oude Delft mee naar de huldiging van prins Willem-Alexander. Als afsluiter, of juist als aan sluiter, worden er oranjebittertjes uitgedeeld!

15.00 – 16.00    Ja..Lekker!
Met passie voor makkelijk toegankelijke pop-rock nummers weet coverband Ja... Lekker! elke zaal op zijn kop te zetten. Een zeer divers en ruim repertoire zorgt voor een groot voor-elk-wat-wils gevoel.


Locus Publicus/Café VRIJ
13.00 – 15.00   Albert van Dijk & Runaldo Valies
Albert van Dijk, bekend van o.a. Radio 538 en Runaldo Valies spelen de tegels uit de straat. Deze twee gelouterde muzikanten spelen werkelijk alles: van de nieuwste Top40-hits tot de Beatles.

15.30 – 18.00   Edward Linger band
De Edward Linger band maakt covers uit het genre Soul,  Blues, Rock en een Zuid-Amerikaanse muziek om uw muzikale cocktail compleet te maken!

Plan B
14.00 – 18.00   BLUESINN’
Blues mee op de Boterbrug bij Plan B. De gehele dag zal er muziek worden gespeeld uit het Blues genre.

Queensday Outdoor
12.00 –  13.30   Daim
Een jong en fris begin aan het dj-evenement op de Burgwal! Dj Daim knalt de dag in met hits van Tiësto, David Guetta and Armin van Buuren.

13.30 –  15.00   Robin Selecta
Robin Selecta is een eclectic deejay en draait voornamelijk Latin house. Met zijn zomerse sound brengt hij het ultieme zomergevoel in elke club. Inspiratiebronnen zijn: the Flexican, Dj Dyna, Vato Gonzalez en bovenal Gregor Salto die ook zal draaien op de Burgwal.

15.00 –  16.00   Richie Lee
Nog maar 21 jaar maar en speelde al op Starbeach Man Stage en tijdens Totally Summer in Portugal. Met zijn kenmerkelijke lach staat hij ook dit jaar weer te draaien tijdens Queensday Outdoor op de Burgwal!

16.00 –  17.00   Gregor Salto
Dj en producer Gregor Salto heeft de Nederlandse clubs al tijden gedomineerd. Dans mee op zijn fijne tunes en geweldige beats.

17.00 –  18.00   Dyna
Dj Dyna is misschien wel een van de meest veelzijdige Nederlandse artiesten die ons land rijk is. Zijn passie voor muziek resulteert in een explodeerde set die je kan mee maken op de Burgwal!

18.00 –  19.00   Bombastic

19.00 –  20.00   Ricky-T
Ricky-T is een alleskunner; House, Urban, Reggaeton, Nederlandstalig,  Après Ski en alles wat daar tussenin zit is het repertoire van deze DJ. Sluit Koninginnedag goed af met deze mix van hit tot hit!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12