Publiek geniet van Pink Project, Pink Project geniet nog een paar dagen na

Algemeen

DELFT – De ongeveer 4000 bezoekers die vorig weekend naar de uitvoering van The Wall van Pink Project gingen kijken, werden niet teleurgesteld. Ze genoten, niet alleen van de vrijwel perfect gespeelde muziek van Pink Floyd, maar ook van de show eromheen.

De Delftse Pink Project-voorman Peter Chattelin is er een paar dagen na het optreden nog steeds van in de wolken. “Het was gewoon een droom die uitkwam. Alles klopte, zelfs het weer zat mee. Het waren de perfecte show-omstandigheden. Ik ben helemaal blij, het was helemaal goed”. 

Pink Project speelt vaker nummers van Pink Floyd, maar zelden met zó’n grote show erom heen. Het optreden bij Lijm&Cultuur was de aftrap van een nieuwe theatertour en dus reden genoeg om flink uit te pakken. “Zo’n grote show met zo’n publiek en zo veel mankracht, dat kunnen we geen twee keer doen. Dit was een once-in-a-lifetime-concert. Het is niet omdat ik dit bedacht heb, maar er is nog nooit zo’n grote tribute van The Wall geweest.” De echte show, zoals Pink Floyd die ooit deed, werd tot in de kleinste details nagebootst. Dat was geen kinderachtige klus. In totaal waren er zaterdag 178 man in touw om de avond goed te laten verlopen. 

Chattelin vond het hele optreden één groot hoogtepunt, maar als hij er één onderdeel uit moet lichten is dat het moment dat hij een depressieve Pink Floyd in een hotelkamer naspeelt. “Hij krijgt dan een aanval van agressie en boosheid. Hij smijt de tv uit het raam en slaat een gitaar kapot.” Chattelin deed het zo goed mogelijk na en hij genoot ervan. “Niet zo zeer omdat ik die spullen kapot mocht maken, maar de emoties van Pink Floyd waren bij mij op dat moment heel voelbaar. Ik vond het echt geweldig om dit stuk te vertolken en vanuit m’n tenen te zingen.” 

Meer foto's van de uitvoering van The Wall zijn te vinden in het fotoboek op deze website.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12