Basketbalsters van Woonbron DAS leggen basis voor mooie jaren

Algemeen

DELFT – In de Eredivisie Basketbal staan de dames van Woonbron DAS na de eerste seizoenshelft op de vijfde plaats. Volgens speelster Irene Sloof is dit een goed resultaat en ligt de ploeg op schema.

Het is het eerste jaar voor de forward bij de Delftse basketbalvereniging. In september vorig jaar kwam zij het team versterken en zij kijkt terug op een goede eerste seizoenshelft. Volgens Sloof heeft DAS een mooie reeks wedstrijden neergezet en staat de ploeg nu op de plaats waar ze momenteel thuishoort: in de subtop van de Eredivisie. “We hebben sterke en mindere wedstrijden gespeeld”, zegt Sloof, die hiervoor zes jaar uitkwam voor Barendrecht en daarvoor vier jaar in Amerika heeft gespeeld. “Deze plaats is typerend voor hoe het team op dit moment in elkaar steekt. Het is een mix van jonge speelsters met veel potentie en oudere en ervaren speelsters.” Irene Sloof heeft aan het begin van de competitie voor DAS gekozen, omdat de ambities van de club haar zeer aanspraken. Het is de bedoeling dat er bij de basketbalvereniging de komende jaren onder leiding van de coaches Rinus Adriaans en Gertjan van der Linden wordt gebouwd aan een team dat in de Eredivisie meedoet om het kampioenschap. Graag wil Sloof, met al haar (buitenlandse) ervaring, hier haar steentje aan bijdragen. “Het leek mij een goede uitdaging. Ik denk dat we met deze ambitie op de juiste weg zitten. Ik heb waardering voor de ambitie die door de club is uitgesproken en wil er graag aan meehelpen om dat voor elkaar te krijgen.”

Toen de speelster aan het begin van het seizoen bij DAS binnen stapte, voelde zij zich meteen welkom. Als nieuwe speelster ervoer zij een goede chemie en dat is belangrijk als er prestaties geleverd moeten worden. De dertigjarige heeft er goede hoop op, dat de jonge speelsters van DAS zich in de juiste richting blijven ontwikkelen. “Je merkt in elk geval dat er een stijgende lijn is”, zegt zij. “We zitten nu op één-derde van de competitie, want bij het basketbal speel je drie wedstrijden tegen elke tegenstander. Ik heb het idee dat het alleen maar beter kan gaan.” 

In het veld speelt Sloof als forward in dienst van de center. Daarnaast zijn driepunters een sterk punt van haar. Over haar eigen spel is zij tot nu toe tevreden en zij heeft het bij de club ook erg naar haar zin. Ze vermoedt dan ook dat ze het nog wel even volhoudt in Delft, juist vanwege die fraaie ambitie. “In het basketbal is het heel verschillend hoe lang speelsters doorgaan”, zegt zij. “Dat is heel erg afhankelijk van de fysieke gesteldheid. Ik ben nu dertig en zie het nog steeds als een uitdaging om te werken aan een goed Eredivisieteam.” Daarnaast wil zij de komende jaren ook meer groeien in het verenigingsleven. Een half jaar is te kort om volledig bij een bepaalde club thuis te raken. Maar Sloof heeft er in elk geval goede hoop op, dat ook dat haar bij DAS zal lukken. De laatste wedstrijd die DAS speelde ging overigens verloren. Probuild Lions, de landskampioen van vorig jaar, was te sterk. Hoewel beide ploegen niet in de sterkste samenstelling het veld betraden, wist de Delftse vereniging niet te stunten. Over een aantal jaren, als de ploeg weer meer uitgebalanceerd is, moet zoiets wel kunnen lukken. (ML)


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12