Afbeelding

Covers met een eigen draai eraan; dan heb je het beste van twee werelden, vindt Dennis Meeder

Algemeen

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

Cover Up trad vorige week in Rotterdam op tijdens een bedrijfsfeest waar ook Jan Smit van de partij was. Uiterst rechts Dennis Meeder.

DELFT – Dennis Meeder staat aanstaande vrijdag met zijn coverband Cover Up in de halve finale van The Clash Of The Coverbands. De 40-jarige Delftse drummer heeft er zin in, maar is niet van plan de show te gaan stelen.

Cover Up bestaat nu zo’n zes jaar en meldde zich onder het mom van ‘waarom ook niet?’ vorig jaar aan voor de Benelex-editie van ‘The Clash’. Onlangs wonnen ze tot hun eigen verbazing de kwartfinale in Eindhoven. “Elke band mocht een half uurtje optreden”, blikt Dennis Meeder terug. “We dachten: we gaan effe een half uurtje knallen en dan zien we het wel.” Ook de jury zag het wel en ze zagen dat het goed was, want Cover Up werd verkozen tot jurywinnaar. “Fantastisch”, vindt de Delftse drummer. “Dan blijkt toch dat mensen enthousiast over ons zijn. De jury vond onze muzikaliteit van een hoog niveau. Technisch waren we goed en de interactie op het podium was prima. Mooi om van de kenners te horen.” Ook de hoofdorganisator ging nog even met de mannen en vrouwen van Cover Up in gesprek. Hij had nog wel wat kritische kanttekeningen. “Vooral over onze podiumpresentatie, wat kwam doordat we de wedstrijd niet heel serieus opnamen. Maar hoe verder je komt, hoe meer daar op wordt gelet. Het hoeft geen gelikte show te zijn, maar er komt meer bij kijken dan alleen muziek maken. We zijn daar nu meer mee bezig dan voorheen.”


- Hoe?
Meeder: “We blijven onszelf, dus we gaan niet in Britney Spears-pakjes lopen. We gaan tijdens de halve finale in het rood en zwart gekleed. Vorige week donderdag hadden we een optreden in de Cruise Terminal in Rotterdam, op een groot bedrijfsfeest met tweeduizend man. Zaten we met Jan Smit in de kleedkamer, die daar ook optrad. We zagen dit optreden als een generale repetitie voor aanstaande vrijdag en hadden ook alvast onze kleding en setlist aangepast.”


- Hoe brengen jullie die covers van andere artiesten?
“We geven er een eigen draai aan. Echt naspelen is bijna onmogelijk. Dat is knap hoor, als je dat kan. Dan moet je het echter wel helemaal goed doen, of niet, vinden wij. Daarom doen we het niet. We kiezen voor net wat minder bekende nummers. En omdat we als muzikanten allemaal een beetje een jazz- en funk-achtergrond hebben, proberen we die muziekstijlen in de covers mee te geven.”
-Wat maakt een coverband tot een goede coverband?
“Je moet in eerste instantie het publiek vermaken. Verder moet je zorgen voor herkenbaarheid van de muziek, maar met een eigen draai eraan. Als je dat doet heb je het beste van twee werelden.”
-Kun je als drummer je eigen draai eraan geven?
“Beperkt. Ik ben een ondersteunende drummer en probeer in dienst van het liedje te spelen. Ik speel redelijk strak en kan een goede basis neerleggen. Ik zit daar niet om de show te stelen en ben niet van het soleren. Als ik dat andere drummers zie doen, vraag ik me weleens af voor wie ze dat doen. Je moet maat houden en de basis moet goed zijn, dáár zit je voor…” Meer weten? Kijk dan op www.coverbandcoverup.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12