Huis te koop: Westerstraat 61, Delft

Algemeen

Onderscheidende woning in een gezellige volksbuurt

DELFT – Anouk van der Gaag en Johan van der Linden wonen ruim vier jaren in deze sfeervolle hoekwoning in het Westerkwartier, vlakbij een pleintje gelegen. Het is hun eerste gezamenlijke woning. Beiden komen oorspronkelijk niet uit Delft, maar ze zijn helemaal voor deze stad gevallen. Toch verhuizen ze nu naar net buiten Delft. Ze hebben een huis gekocht in het kleinschalige nieuwbouwproject LookerGaerde in Den Hoorn. “We blijven dus wel vlakbij Delft wonen”, zegt Anouk.

“Zoals zoveel mensen maken wij de stap naar een groter huis. We hadden hier ook makkelijk nog jaren kunnen wonen, maar we kregen dus de mogelijkheid zo’n huis te kopen”, zegt Johan. 

Toen ze hier kwamen wonen, hebben ze de woning helemaal opgeknapt. De voordeur was oorspronkelijk op een hoek aan de Westerstraat, maar die is verplaatst naar een zijstraat: de Brouwerstraat. Hierdoor heeft de woonkamer sterk aan ruimtelijkheid gewonnen. Verder hebben ze de badkamer en keuken opgeknapt, in de woonkamer is een mooie eikenhouten vloer gekomen en overal is dubbel glas. “Het huis ziet er nu heel goed uit, maar we hebben wel geprobeerd om het authentiek te houden”, zegt Anouk. “In de woonkamer is er bijvoorbeeld een mooie open haard, die de kamer veel sfeer geeft.” 

De sfeervolle woonkamer is 3.40 bij 7.29 meter. Door de ligging op een hoek is er ook in de zijwand een raam. Hierdoor is het een vrij lichte kamer. De open trap naar de verdieping is verre van een storend element. De trap vormt een mooi onderdeel van de kamer. “Doordat we de voordeur hebben laten verplaatsen, is er in de kamer meer ruimte en is de hal lekker ruim”, zegt Johan. “Dat is heel makkelijk, want daar kunnen eventueel ook fietsen staan.” 

De woonkamer staat in open verbinding met de keuken, die zich vlak bij de hal bevindt. Deze heeft een lichte kleurstelling en is voorzien van een houten aanrechtblad, een gaskookplaat, een koel-vriescombinatie en een magnetron. De hal en de keuken zijn voorzien van een plavuizen vloer. Een lichtkoepel zorgt voor extra daglichttoetreding in de keuken. Vanuit de keuken is er ook toegang tot de badkamer van 1.17 bij 3.11 meter. Deze is voorzien van een wastafel, een toilet en een ruime douchegelegenheid. “Wij wonen hier met z’n tweeën, maar je zou hier ook met een kind kunnen wonen”, zegt Anouk. “Boven hebben we nog twee kamers en een vliering. Als daarin een dakkapel wordt geplaatst, dan zou de vliering ook nog als extra kamer kunnen worden ingericht.” 

De slaapkamer aan de achterzijde is 3.29 bij 2.87/4.53 meter. In de kamer is een extra zijraam. Vanuit de kamer is er toegang tot het ruime en zonnige dakterras. Dit meet 3.50 bij 4.70 meter en is gesitueerd op het zuiden. “Dit is het enige huis met een dakterras”, zegt Johan. “Verder zijn er overal plaatsjes. Hierdoor zit je daar altijd lekker vrij.” 

De slaapkamer aan de voorzijde van de woning is 2.70 bij 2.43 meter en is voorzien van een vaste kast. Via een vlizotrap is vanuit deze kamer de vliering te bereiken. Deze heeft een vloermaat van 3.25 bij 4.60 meter en hier bevindt zich de opstelplaats voor de CV-ketel (2008). “Het is een fijne buurt om te wonen”, zegt Anouk. “Een gezellige volksbuurt waar jong en oud door elkaar wonen. Ook de ligging is prima, op loopafstand van het centrum en het station en ander openbaar vervoer. We zijn trouwens heel flexibel in de oplevering, want we kunnen tijdelijk bij vrienden intrekken.”

De vraagprijs voor deze woning is € 210.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 2132441 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12