Afbeelding

Huis te koop: Stil Gezicht 1, Delft

Algemeen

DELFT – Henk en Corry Driessen verlaten na vijftien jaar deze hoekwoning in een rustig doodlopend straatje. Hierin staat slechts een aantal huizen, wel heel kenmerkend met boven kleine ramen als patrijspoorten in een schip. Henk en Corry zijn de eerste bewoners en hebben er voor gekozen meteen bij de bouw een aantal zaken anders te laten indelen.

Het belangrijkste voordeel dat ze hiermee hebben behaald, is een grotere woonkamer, een grotere badkamer en een grotere slaapkamer. Bovendien is van de garage aan de voorzijde van de woning, een werkkamer annex wasruimte gemaakt. "Ja, met name in de woonkamer hebben we ruimte gewonnen", zegt Henk. "Met het verplaatsen van de trapopgang, zijn zowel de woonkamer als de keuken een stuk groter geworden. De woonkamer wel een meter, waardoor je hier een prachtige doorloop hebt."

Bijzondere breedte
De woonkamer heeft een bijzondere breedte van ruim 7 meter. In totaal is de oppervlakte van de woonkamer ongeveer 60 vierkante meter. Deze is voorzien van een fraaie tegelvloer met vloerverwarming. "We hebben een zonnige tuin", gaat hij verder. "We zitten dan ook vaak buiten. Je kunt trouwens ook lekker in de schaduw zitten, want we hebben een zonnescherm over de hele breedte van de woning. Tegen het gevaar van inbraak hebben we zowel beneden als boven rolluiken."
De onderhoudsvriendelijke tuin is te bereiken via een schuifpui, die onder meer is voorzien van een berging en een achterom. Er is elektrische verlichting aanwezig.
Aan de straatzijde is een open keuken van 3.93 bij 2.09 meter. De keuken is voorzien van diverse soorten inbouwapparatuur en is uitgerust met een kwalitatief hoogwaardig natuurstenen werkblad. "Loop je vanuit de gang een andere deur door, dan zou je daar een garage verwachten", zegt Henk. "Bij de bouw hebben we hier al een vast kozijn in laten zetten. Ik heb hier mijn werkkamer van gemaakt en in een ander deel van deze ruimte doen we de was."

Levensloopbestendig
Deze kamer is ook te gebruiken als slaapkamer, waardoor het huis levensloopbestendig is. "Maar we willen kleiner en helemaal gelijkvloers gaan wonen", zegt hij. "We zijn allebei boven de zeventig. Misschien is 1001Delft hier even verderop in de Arubastraat iets voor ons."
Op de eerste verdieping vallen meteen de hoge muren op. "Ja, het gaat hier lekker de hoogte in", zegt Henk hierover. "3 Meter plafondhoogte, dat geeft wel een vrij gevoel."

Dakterras
Van twee slaapkamers is er eentje gemaakt, die nu in totaal 5.65 bij 4.64 meter is. Vanuit deze kamer kun je op het dakterras over de volle breedte komen. De andere slaapkamer is 2.98 bij 2.60 meter. De, vergrote, badkamer is voorzien van een hoekbad, een douchehoek, een wastafelmeubel en een tweede toilet. Er is een aparte kast met de opstelplaats voor de gloednieuwe (2015) Remeha CV-ketel. "Het leuke is, dat je hier een eigen parkeerplaats voor de deur hebt, waar wel vier auto's kunnen staan", gaat Henk verder. "We gaan hier trouwens heel goed met elkaar om. Er wonen niet veel kinderen, het is er rustig en we hebben twee keer een borrelbijeenkomst met z'n allen."

De woning is heel gunstig gesitueerd nabij de binnenstad van Delft en recreatiegebied de Delftse Hout.

De vraagprijs voor deze woning is 450.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.