Afbeelding

Groover kijkt uit naar dinnershow

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

Lizzy Berendsen vond Theater de Veste een mooie locatie voor Just Jazz.

DELFT - 2014 was voor Groover het jaar waarin er een nieuwe locatie werd gevonden voor hun jaarlijkse hoogtepunt. Just Jazz werd niet in het verdwenen Speakers, maar voor het eerst in Theater de Veste gehouden.

Door: Marijn Abbenhuijs

“Het is in 2014 heel goed gegaan”, vertelt Lizzy Berendsen, voorzitter van de Delftse Studenten Jazzvereniging Groover. “We hadden een paar leuke evenementen in Delft en Just Jazz in Theater de Veste was een succes. Er zijn 900 bezoekers op afgekomen en daar waren we heel blij mee. Daarnaast heeft ook een aantal bands van ons op het Jazzfestival in Delft gespeeld.” Voor Groover is Just Jazz elk jaar het hoogtepunt van het jaar, maar door de nieuwe locatie werd de editie van 2014 extra bijzonder. “Just Jazz is ons grootste feest. Dat was altijd in Speakers en nadat die locatie ophield te bestaan, hadden we veel moeite met het vinden van een nieuwe locatie. Gelukkig wilde Theater de Veste het oppakken. Daardoor veranderde de sfeer rondom het evenement. Theater de Veste is veel meer open. Als je er langs liep, hoorde je gelijk de muziek en daar kwamen mensen op af. Dat het dit jaar in het theater was, kwam de muziek wel ten goede. Die omgeving past beter bij jazzmuziek en de hele inrichting droeg daaraan bij.”


Ook in 2015 staan er weer mooie evenementen voor de deur. “Onze big band en onze soulband vieren dit jaar een lustrum. De big band gaat om dat te vieren een dinnershow organiseren in het Prinsenhof. Dat zal in maart plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de bezoekers dan een driegangen diner krijgen en tussen de gangen door zijn er optredens van de big band. Dat wordt een bijzonder evenement. Just Jazz zal dit jaar gelukkig weer in Theater de Veste plaatsvinden, dus ook 2015 belooft een goed jaar te worden. Mijn wens voor 2015 is dat Groover een eigen podium krijgt tijdens het jazzfestival in Delft. Daar zijn we al een tijdje mee bezig en ik hoop dat het er dit jaar van komt. We zouden dat eigen podium graag willen benutten om de bands binnen onze vereniging een groot podium te geven. Op die manier kunnen we aan Delft laten zien wat de jongste lichting aan jazzbands in huis heeft.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12