Delfts gezin is boos, verdrietig en op hun ziel getrapt na diefstal van hun hondje Goldy

Algemeen

Goldy, een kruising tussen een kooiker en een keesje, is vermist. Waar het dier nu is, weten slechts weinigen.

DELFT – Hondje Goldy is sinds 13 december vermist. Z’n eigenaren deden van alles om hun huisdier terug te krijgen en plaatsten onder andere een oproep in de krant Delft op Zondag. In diezelfde krant lazen ze vorig weekend wat er met hun hond is gebeurd, maar dit was niet het nieuws waar het gezin op hoopte. De vinders van Goldy hadden zich in een felicitatie gericht tot z’n eigenaren.

‘Waar ik nu ben, heb ik het fijn’, stond in grote letters boven bericht. Daaronder werd in een bericht, zogenaamd namens Goldy, geschreven dat het dier nu ‘niet meer de hele dag alleen is’ en dat de overbuurman zo lief was om ‘m binnen te laten. ‘Ik ben nu bij een echtpaar in het land, die zijn heel blij met me’, werd het bericht afgesloten.
Dat was voor het gezin Van Essen niet leuk om te lezen. “Mijn kinderen schrokken ook heel erg. Ze zijn er kapot van. Zoiets raars verwacht je niet na een maand”, vertelt Renée van Essen, de eigenaar van Goldy. Ze ging maandagmorgen naar het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van haar hond. “Ook de politie vond het maar een vreemde zaak, maar ze zeiden dat ze het gaan uitzoeken en dat ze hier werk van gaan maken.” Ze hoopt dat de politie meer succes heeft in de zoektocht naar Goldy. 

Renée van Essen en haar gezin zijn zelf al sinds de vermissing op 13 december fanatiek op zoek. Ze zochten in de buurt, maakten flyers, deden in het tv-programma Dier & Vriend een oproep en vroegen dus ook de lezers van Delft op Zondag om hulp. Dit laatste leidde – vorig weekend - tot het enige aanknopingspunt tot nu toe. Renée van Essen las tot haar verbazing in deze krant dat ze Goldy had achtergelaten bij huis en vervolgens wegreed. Daar klopt volgens haar geen hout van. “Goldy gaat altijd via ons gebarricadeerde kattenluik naar buiten. Dan doet ‘ie een plasje bij de sloot en komt ‘ie via het kattenluik weer terug.” Als haar katten weer naar binnen willen, gaan ze voor de deur miauwen. Goldy besloot daar op 13 december, denkt Van Essen, bij te gaan zitten en mee te blaffen met het gemiauw. “Terwijl hij ook via de achterkant weer door het kattenluik naar binnen had gekund.” In het bericht stond verder dat Goldy om Renées wagen liep, terwijl ze weg reed. “We hebben Goldy al elf jaar. Dan ga ik ‘m toch niet achter de wagen aan laten lopen?” Ze snapt niet waarom iemand op het idee kwam Goldy vervolgens maar mee te nemen. “Dan ben je toch niet wijs? In het bericht van vorig weekend stonden ook nog eens onwaarheden. Daar ben ik boos over.” Want, benadrukt Van Essen, ze houdt wel degelijk veel van haar huisdier. “Hij is mijn loopmaatje. Als ik ga oefenen voor de Vierdaagse van Nijmegen, dan loopt hij altijd met me mee. Goldy is elf, maar de trimster dacht dat ze pas zes was, omdat hij er zo goed uitziet. Goldy luistert goed en is heel vriendelijk. We missen ‘m heel erg. Het ergste vind ik nog dat er buren zijn die weten dat Goldy van ons is, maar ‘m aan iemand anders weggeven. Dit doet zó’n pijn. Ik voel me echt op m’n ziel getrapt.” En zij is niet de enige. Ook haar kinderen missen Goldy. “Ze zijn er kapot van. Zij hebben ‘m vroeger als puppy uitgezocht en z’n naam bedacht. Die naam past ook zo perfect bij ‘m, want Goldy is gewoon ons maatje.” Ze wil niets liever dan dat Goldy weer thuiskomt. “Geef ‘m alsjeblieft terug”, richt ze zich daarom tot de ‘ontvoerders’ van Goldy. Zij hoeven, benadrukt Van Essen, niet bang te zijn dat er niet goed voor ‘m wordt gezorgd. “Hij is zelfs nog nooit ziek geweest.” Wie meer weet over Goldy , kan contact opnemen via telefoonnummer 015 – 213 52 86. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12