Bonte voorstelling met Popta! Cultura Bunta

Algemeen

DELFT – Het Poptapark, gelegen tussen Poptahof Noord en Poptahof Zuid, wordt zondag 25 mei officieel geopend met de manifestatie Popta! Cultura Bunta. Het is dan ook de Nationale Dag van het Park.

Ook de speelvoorziening ‘Speelbal’, aan de rand van het park, vlakbij de waterspeelplaats, wordt heropend. Een clown op een circusbal zal de kinderen toegang verlenen tot de geheel opgeknapte Speelbal. De opening van het unieke parkgebied is de eerste zichtbare verandering van de wijk. Het park ligt middenin de wijk en gaat in de toekomst ook een centrale rol in de wijk vervullen. 

Het moet dè plek worden voor buurtbewoners om samen te komen en activiteiten te organiseren. Bovendien is het park een ideale speelplek voor kinderen. Met Popta! Cultura Bunta krijgt het bijzondere park een bijzondere opening met onder meer voorstellingen van De Nieuwe Amateur, het Wijktheater, de Rode Ruiter, Hüsnü Uysal en Different Culture. Verder vindt de wijkmarkt tegelijk met de opening van het park plaats. Er is een breed en gevarieerd aanbod aan optredens en activiteiten en op de markt is eten te koop uit allerlei windstreken, wordt een stoelmassage gegeven, wordt er glas- en schilderkunst aangeboden en zal er tweedehands en zelfgemaakte kleding te koop zijn.

Programma 

Het programma voor zondag a.s. ziet er als volgt uit:
12.00 uur: Officiële opening 

13.00 uur: Live radioshow van Radio Poptahof 

13.25 uur: Eerste vertelling van de mannen uit Poptahof. Tijdens deze vertelling vertellen mannen met verschillende culturele achtergronden over hun leven, hun verlangen en het nieuwe park. 

14.00 uur: Kinderen en poëzie. Leerlingen van De Omnibus lezen hun eigen gedichten over het park voor. 

14.30 uur: Message4U. Voorstelling van het Wijktheater waarin jongeren, in hun eigen taal en op hun eigen manier, vertellen hoe zij met het park om willen gaan. 

Op het grote podium zijn verschillende optredens, van onder andere Hüsnü Uysal, Different Culture, Streetdance en een Turkse en Antilliaanse Volksdansgroep. In de loop van de middag vindt de vertelling van de mannen uit Poptahof nog een keer plaats in de grote verteltent. Ook de voorstelling Message4U is meerdere keren te zien. In de avond is er een barbecue met fluitmuziek en buikdanseres Halima. 

Daarnaast vinden er de hele dag nog andere activiteiten plaats in en rond het park, zoals de jaarlijkse wijkmarkt, de mobiele muziektent van kunstenaar Tijn Noorderbos en is er een gezellig terras met koffie en thee. Vanaf 16.00 uur wordt bij de Antilliaanse kramen op de oude Speelballocatie het spel Bon Ku Ne gespeeld. Verder vindt er het eerste Rummykubtoernooi van Poptahof plaats, is er pannavoetbal en basketbal en wordt er in de gymzaal bij De Omnibus door tafeltennisvereniging DHC een toernooi georganiseerd. Op het schoolplein staat een heuse rodeostier. De toegang tot alle activiteiten is gratis. (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12