Afbeelding

Redactieleden Delftsche Courant spelen voor Sint en Piet

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

DELFT – Reinier de Graaf Gasthuis neemt afscheid van het oude ziekenhuis en riep patiënten, werknemers en oud-werknemers op hun mooiste herinneringen te delen. En dat deden ze. Delft op Zondag publiceert dit jaar maandelijks één van die verhalen.

Deze week betreft dat een wel erg korte anekdote, maar wel één met een fraaie foto. Het betreft een plaat die Tiemen van der Reijken ooit voor de Delftse Courant maakte. De redactie van die krant zorgde er namelijk eind jaren ’50, begin jaren ’60 voor dat Sint en z’n zwarte pieten niet stilletjes het ziekenhuis voorbijreden. Dat herinnert H. Eckebus-van Oosten zich. Hoe ze dat deden? Door zelf voor Sint en Piet te spelen en zo de kinderen in het ziekenhuis te verblijden met hun komst en ze in deze voor hen moeilijke tijden even te vermaken. ‘Ze werden altijd met plezier ontvangen door de zusters, dokters en natuurlijk de kinderen’, weet Eckebus-van Oosten nog.
 

Wilt u ook uw mooiste herinnering aan het vorige ziekenhuis delen? Dit kan nog het hele jaar via de website www.verhalenuitreinier.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12