Afbeelding
Foto:

In Bacinol: talent-boost voor Delftse jongeren

Vijftig Delftse jongeren tussen de 14 en 16 jaar gaan donderdagmiddag 30 mei in ateliercomplex Bacinol aan de Hooikade hun creatief talent flink oprekken. Zeven Bacinol-kunstenaars bieden hen die dag – met steun van de gemeente Delft – bijzondere workshops aan.

Bij keramiste Ellen Rijsdorp maken jongeren van klei hun ideale wereld. Alles wordt geglazuurd en gestookt. Bij kunstenaar Rob van Es maken de deelnemers een kunst-kijkdoos. In een kijkdoos maak je een unieke wereld. De verhoudingen, het licht en de sfeer zijn anders. Joost Konings helpt jongeren bij het bouwen van kleurrijke mobilen aan stalen draadjes. Roos Wisse maakt met de jonge kunstenaars mini-beeldjes van klei in een door hen zelf ontworpen decor.
Bij Edith Bons gaat het om het maken van 3D-collages van gevonden voorwerpen en andere kleine objecten. Ontwerper Annemiek van de Pol gaat met jongeren experimenteren in het combineren van tekst en beeld. Microscopist Wim van Egmond laat de deelnemers microscoopjes maken, waarmee ze een onbekende microwereld gaan verkennen.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Ook meedoen? Stuur een mail naar info@ateliersbacinol.nl. Zie ook:
www.ateliersbacinol.nl