Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Ontdek De Geheimen van De Pietenschool in Delft

Sinterklaas heeft altijd een geheim bewaard als het gaat om het opleiden van zijn trouwe Pieten, maar dit jaar komt daar verandering in. Sinterklaas heeft aan Delft op Zondag onthuld dat iedere Piet zijn opleiding heeft genoten aan De Pietenschool, gevestigd in het Grotius College in Delft, waar al ruim 1700 jaar lang Pieten worden getraind. Op zaterdag 2 december wordt er een unieke kans geboden aan kinderen uit Delft en omstreken om de geheimen van het Pietenschap te ontdekken, want jij bent uitgenodigd!

Dit bijzondere initiatief is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Guy Verbeek, de organisator van De Pietenschool, en Herman Weyers van Stichting Sinterklaas Delft. Samen hebben zij met volle overgave gewerkt om dit unieke project vorm te geven, en met de steun van Nico Hovius, de rector van Grotius College, kunnen ze eindelijk de deuren openen voor het Delftse publiek. Het programma belooft een dag vol festiviteiten te worden, waar kinderen persoonlijk worden verwelkomd door Conciƫrgepiet en Hoofdpiet bij de ingang van de school. Na het belsignaal haasten ze zich naar de klaslokalen waar ze gedurende 15 minuten per blok les krijgen van verschillende Pieten, waaronder de Gympieten en Danspieten. Natuurlijk ontbreekt ook de kunst van het taaitaai versieren niet, wat wordt onderwezen door niemand minder dan Kokspiet. Wie de overige docenten zijn, houdt Sinterklaas nog even geheim. Aan het einde van de dag reiken Sinterklaas en Hoofdpiet de welverdiende diploma's uit in de aula, terwijl Muziekpiet de feestelijke afsluiting verzorgt achter de draaitafels.

Voor bedrijven zijn er op 2 december drie beschikbare tijdsblokken om De Pietenschool te bezoeken. Guy Verbeek biedt een op maat gemaakt programma aan, met persoonlijke uitnodigingen, diploma's en zelfs cadeautjes voor bedrijven. Het ochtendprogramma is al volgeboekt, maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar in het middagprogramma. Ook ouders met kinderen kunnen deelnemen aan De Pietenschool, want Verbeek heeft een speciaal tijdsblok gereserveerd voor hen. Entreetickets zijn beschikbaar via de website, maar wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Mis deze unieke kans niet om de geheimen van het Pietenschap te ontrafelen en je in te schrijven voor De Pietenschool op 2 december. Voor meer informatie en aanmeldingen, bezoek www.depieten.school.