Afbeelding
Foto: De Schaapjesfabriek

Terugblikken en doemdenken met Boekestijn en De Wijk in de Eindejaarsshow

De Derde Wereldorde? Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk doen er hun zegje over tijdens de Eindejaarsshow van 2023. 

Arend Jan Boekestijn is historicus, voormalig politicus en populair spreker in binnen- en buitenland. Rob de Wijk is tevens historicus en actief als hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Samen presenteren Boekestijn en De Wijk elke zaterdag hun populaire BNR-podcast, waarin ze inzichten bieden in de complexe wereld van de geopolitiek.

Het is een onrustige en angstaanjagende tijd. We worden om de oren geslagen met nieuwsberichten over politieke conflicten, natuurrampen en polarisatie. Boekestijn en De Wijk menen dat er  overal ter wereld nieuwe leiders nodig zijn. China en Rusland hebben al sterke leiders, maar als je het aan Boekestijn en De Wijk vraagt, maken die er een behoorlijke knoeiboel van. Met ingehouden adem kijkt de rest van de wereld toe, zonder te weten of ze een kant moeten kiezen en welke dat dan moet zijn. Hoe is het zo gekomen en nog belangrijker: hoe nu verder?

Wees niet bevreesd! Boekestijn en De Wijk hebben besloten dat het hoog tijd is voor een crash course in leiderschap, geschikt voor zowel democraten als potentiële leiders. In zes theaters verspreid over het hele land kijken Boekestijn en De Wijk, onder leiding van Hugo Reitsma, en mét het publiek, terug op een jaar vol tumult en werpen ze een blik op de toekomst.  

De derde theatertour van Boekestijn en De Wijk komt naar zes theaters in het hele land, en op dinsdag 5 december staan Boekestijn en de Wijk vanaf 20.15 uur op het podium van ons eigen Theater de Veste in Delft. Een eindejaarsshow vol inzichten, humor en boeiende gesprekken, maar bovenal een gezellig avondje doemdenken voor jong en oud. Dit wil je niet missen! 


Kijk voor meer info en tickets op www.theaterdeveste.nl.