Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Kunst buiten de binnenstad? Kom buurten in Buitenhof

Kunst vind je al lang niet meer alléén in de binnenstad. Op de Chopinlaan zijn tegenwoordig twee prachtige muurschilderingen te bekijken, die de geboorte van een heuse kunstroute in Buitenhof vormen. 


Het eerste kunstwerk, ‘La Perla’, toont een vrouw die buiten haar omlijsting treedt. Maker Tymon de Laat vertelt met zijn muurschildering de jongeren uit de wijk Buitenhof te inspireren om hun dromen na te jagen. In 2020 won ‘La Perla’ de Le Comte Publieksprijs. Het tweede kunstwerk, gemaakt door BEYOND, heet ‘Mirá Mi’, wat ‘zie mij’ betekent. Het geeft performer en maker Remses Rafaela met zijn dochter weer, en vertelt een verhaal over vaderschap. ‘Mirá Mi’ werd door Street Art Cities genomineerd voor Beste Muurschildering van 2023.

Beide schilderingen zijn projecten van NOBIS, een initiatief van stichting CANIDREAM en Mural Kings. NOBIS richt zich op Community Art in Buitenhof. Buurtbewoners zijn dan ook betrokken geweest bij het tot stand komen van deze kunstwerken. Door deel te nemen aan workshops en een ontwerpwedstrijd konden zij hun eigen kunstwerk vereeuwigen op de achtergevel van de Chopinlaan.