Afbeelding
Foto:

Historisch én hip:
de grachtengordel van Delft

Aan de schitterende grachten van Delft vind je de leukste winkeltjes en meest gezellige eettentjes. Wandel langs de Voldersgracht, het Vrouwjuttenland, de Hippolytusbuurt, de Voorstraat, de Oude Langendijk of de Choorstraat en geniet tijdens het winkelen van de historische panden en de prachtige gevels, of strijk neer bij een van de vele eetgelegenheden om even bij te komen met een kopje koffie, een broodje gezond of een gebakje.

Eén van de oudste grachten van Delft is de Voldersgracht. Hier is het Vermeer Centrum gevestigd, maar ook veel hippe zaakjes. Cultuur snuiven naar hartenlust en winkelen tot je erbij neervalt: aan de Voldersgracht kan het allemaal. Fan van vinyl? Aan deze gracht vind je twee grote platenzaken: het Platenmanneke en Blue Velvet. Ook aan conceptstores ontbreekt het de Voldersgracht niet: bij Droom Conceptstore vind je bijzondere woonaccessoires en unieke sieraden, en bij Pleck kun je shoppen en lunchen tegelijk. Voor de lekkerste en meest bijzondere tosti's ga je natuurlijk naar Happy Tosti. Voor wie niet kan kiezen wordt hier een heuse tosti proeverij aangeboden.
De Visbank, een van de rijksmonumenten van Delft, vind je aan de Hippolytusbuurt, maar als je geen zin hebt in een haring of een lekkerbek, kun je ook bij ‘t Postkantoor terecht voor ontbijt, lunch en diner. Bij Bakkerij Suikerbuik of Van Maanen ben je op het juiste adres voor een heerlijk stukje taart met thee of koffie. Ook aan deze gracht kun je shoppen dat het een lievenlust is. Zoek bijvoorbeeld een retro zonnebril uit bij Vintage Factory, of de leukste kinderkleertjes bij conceptstore Mini Me.
In de Choorstraat vind je een van de oudste bakkerijen van Nederland. Stadsbakkerij de Diamanten ring werd in 1796 geopend, maar in de tijd dat het pand nog als herberg diende verbleef Balthasar Gerards hier, in de nacht van de moord op Willem van Oranje. Een andere zaak met geschiedenis in de Choorstraat is kantoorvakhandel A.J. Prins, waar je al sinds 1901 een uitgebreid assortiment aan bureau- en kantoorartikelen vindt. Bijzondere snuisterijen vind je bij de Wereldwinkel en bij Pets Place vind je alles voor je hond, kat, vis, knaagdier of vogel (en kun je ook nog eens konijntjes kijken).
Aan de grachten van Delft adem je tijdens het shoppen de geschiedenis van de stad in. De perfecte bestemming voor een veelzijdig dagje uit.