Foto: Marco De Swart
Foto: Marco De Swart Foto:

Het Delft van Vermeer: een unieke tentoonstelling

Tot en met 4 juni is in Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling Het Delft van Vermeer te bezoeken. Stap in het Delft van de 17e eeuw, waar Johannes Vermeer uitgroeide tot een schilder van wereldformaat. Zowel Vermeers leven als zijn netwerk en zijn relatie tot de stad Delft staan centraal in deze unieke tentoonstelling. 

Gezichten van Vermeer
Vermeer was niet alleen een kunstenaar, maar ook een echtgenoot, een schoonzoon, een ondernemer, een herbergier en de vader van 15 kinderen. Maak kennis met personages uit Vermeers directe omgeving en ontdek de man achter de mythe. Aan de hand van topstukken van Delftse tijdgenoten en bijzondere archiefstukken wordt een helder beeld geschetst van het artistieke, intellectuele en sociale klimaat van Delft in de tijd van Vermeer. Toegang tot de tentoonstelling is inclusief een audiotour, die verdieping biedt in onder andere Vermeers jeugd, huwelijk en werk.

Boeken van Vermeer
Onder de naam Het Delft van Vermeer verschijnt ook een rijk geïllustreerd publieksboek dat te koop is in de museumwinkel. Daarnaast is er een Luxe Gouden Boekje, Het meisje met de blauwe steen, en een speciale Vermeeruitgave van Kunstschrift te koop in de museumwinkel.

Vermeer junior
Wil je met het hele gezin de wereld van Vermeer induiken? Haal dan bij de kassa van het museum een koffertje vol met kijk- en doe-opdrachten en ga op avontuur door de expositie. Het Delft van Vermeer junior is voor kinderen van 4-12 jaar gratis.

 Kijk voor tickets en meer informatie op www.hetdelftvanvermeer.nl