Afbeelding
Foto:

Jonge makers trakteren op podiumkunsten
tijdens het Delft Fringe Festival

Tijdens de eerste twee weken van juni kan in Delft weer genoten worden van een verscheidenheid aan voorstellingen tijdens het Delft Fringe Festival, één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Negen dagen lang trakteren zij op podiumkunsten. Nieuwe gezichten en oude bekenden; cabaret, muziek, dans en theater: alles komt voorbij.

Organisatie
De voorstellingen zullen plaatsvinden op 28 verschillende locaties die zorgvuldig zijn uitgekozen door productieleider Brenda Vernee. Dit jaar wordt ook de TU-wijk betrokken bij het festival. In deze wijk zijn in het eerste festivalweekend niet alleen vier locaties van voorstellingen te vinden maar ook een tweede festivalhub. Een zo gevarieerd mogelijk programma is samengesteld door artistiek leider Tamara Griffioen. Van de maar liefst 285 inzendingen, waaronder een opvallend aantal cabaret inzendingen, zijn er uiteindelijk 30 overgebleven.

Artiesten
Traditiegetrouw zal de winnaar van 2022 dit jaar weer op het podium staan. Danser en choreograaf Niek Wagenaar won vorig jaar de publieksprijs met zijn zoektocht naar (gender)identiteit. Wagenaar duikt dit jaar opnieuw de actualiteit. Zijn voorstelling ‘After All' zal in het teken staan van de klimaatverandering en de gevolgen hiervan. Een opmerkelijke nieuwkomer dit jaar is cabaretier Sebastiaan de Bie. De Bie gaat in zijn cynische maar romantische voorstelling ‘Als zeesterren aan land komen' in op het hebben van verwachtingen en de loop van het leven.

Fringe Tour
Bezoekers die het festival samen met bekende Delvenaars of podiumartiesten willen beleven kunnen een Fringe Tour boeken en met een tourgids drie voorstellingen op verschillende locaties bekijken. Beschikbare tourgidsen zijn onder andere cabaretier Pieter Jouke, journalist Marco Dreijer en kunstenaar Tijn Noordenbos.

De toegangsprijs is 7,50 euro per voorstelling. Kaarten zijn vanaf 1 mei te koop via de website www.delftfringefestival.nl.