Delftse artiest ADVENTUREBOY tijdens Oranjekoorts 2022
(Foto: Koos Bommelé)
Delftse artiest ADVENTUREBOY tijdens Oranjekoorts 2022 (Foto: Koos Bommelé)

Delft kleurt oranje! Wat er te beleven valt tijdens Koningsnacht en Koningsdag 2023

Algemeen

Oranjekoorts
Oranjekoorts is terug! De 7e editie van het Koningsnacht festival in Delft vindt plaats op woensdag 26 april en het terrein gaat al om 17.00 uur open. De ingang sluit om 22.30 uur maar het feest zal nog doorgaan tot 23.30 uur. Verschillende artiesten van Nederlandse bodem komen naar de Markt om er één groot feest van te maken. Dit jaar heeft het terrein een nieuwe indeling en een grotere ingang. Er worden minder entreetickets verkocht zodat iedereen meer ruimte heeft. Wees er dus snel bij! Ook zullen er meer horecagelegenheden aanwezig zijn, met meer personeel. Je kunt je munten bestellen in de ticketshop om de rij bij de muntenkassa te ontlopen.

Koningsmarkt
Uiteraard kleurt Delft op Koningsdag ook oranje. De Marktmeesters organiseren weer de Koningsmarkt, die plaatsvindt tussen 09.00 uur en 20.00 uur. De binnenstad zal vol kramen staan waar lekkers, ambacht en curiosa te vinden is. De kramen zullen verspreid staan in de volgende straten: Burgwal, Brabantse Turfmarkt, Molslaan, Vrouwjuttenland, Vrouwenregt, Oude Delft, Heilige Geestkerkhof, Hippolytusbuurt, Voldersgracht en Choorstraat. Wil je zelf ook spullen verkopen? Huur dan een rommelmarktkraam. Ook bedrijven kunnen hun eten, drinken of non-food artikelen verkopen op de Koningsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.demarktmeesters.nl.

Live muziek
Op Koningsdag kan ook genoten worden van muziek. Onder andere bij de Oude Jan en bij de Wijnhaven staan er diverse artiesten op het podium. Bij de Oude Jan kan er onder andere geluisterd worden naar The Clarks & Layon Nais. Bij de Wijnhaven kan zowel Koningsnacht als Koningsdag worden gevierd. Tijdens Koningsnacht, van 20.00 uur tot 23.30 uur, zijn Dann Hill en Monfrere hier te zien. Op Koningsdag zijn bij de Wijnhaven optredens van pAulfrAnk, van 14.00 uur tot 15.00 uur, Crowd Control van 15.15 uur tot 17.15 uur, de Fleetwood Maniacs, van 17.30 uur tot 18.30 uur, en Horse, van 18.45 uur tot 20.00 uur, bij te wonen.

Markt
Ook op de Markt worden vanaf 12.00 uur weer verschillende activiteiten georganiseerd, waarna er tot 20.00 uur optredens van (lokale) bands te zien en te horen zijn.