Afbeelding

Havenmeester Kimm kijkt uit naar het Varend Corso!

DELFT - AL 11 jaar is Kimm Timmermans havenmeester in Delft. Elke dag is weer anders en dat vindt zij het leuke aan haar werk. Dit jaar is zij er uiteraard bij met het Varend Corso! Kimm verwacht dat het een gezellig dag wordt met alleen maar vreugde.

Dit jaar zal de route veranderen. "Ik vind het ergens wel spannend, maar ook heel leuk dat het weer kan. Voor het eerst na twee jaar mag het dan eindelijk weer! Wat dit jaar anders zal zijn is dat de route gewijzigd is. Dit maakt het wel spannend. De hele vloot komt namelijk bij ons overnachten. Dat is ook voor het eerst. Ik verwacht een hoop gezelligheid." De voorafgaande editie heeft Kimm ervaren als een groot feest. 

Toezicht
Als havenmeester houdt Kimm samen met collega's het toezicht op het openbaar water in de gemeente Delft. "Als havenmeester ben ik voornamelijk dingen aan het regelen en zorg ik met collega's dat alles goed verloopt en er een veilige doorvaart in Delft plaatsvindt. Geen dag is hetzelfde. De ene dag ben je de wethouder aan het adviseren over hoe bepaalde zaken moeten lopen en wat handig is, de andere dag ben je aanwezig bij het Varend Corso!"

Havenmeester
Als havenmeester ben je toezichthouder en beheerder van een haven. Door de grote verschillen tussen havens is de functie van een havenmeester zeer divers. Het takenpakket van Kimm is heel veelzijdig. Zo moet zij zorgen voor een veilige afvaart, vergunningen regelen voor terras- en woonboten, bezoekers opvangen in de passantenhaven en ze moet zorgen dat evenementen in goede banen lopen.

In 2019 is Kimm uitgeroepen tot Havenmeester van het jaar. Kimm is blij met haar beroep en vindt dat zij het mooiste beroep van Nederland heeft. 

Varen in Delft
Wanneer je Delft bezoekt met een boot, kun je aanmeren is de passanthaven De Kolk. Je moet je dan bij de havenmeester in het havenkantoor aanmelden aan de Hooikade 3. Het havenkantoor is tijdens het vaarseizoen, 1 april tot 1 oktober, open op maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 9.00 uur tot 10.00 uur. Voor vragen of meer informatie kan je altijd contact opnemen met Kimm via 0653634031.
Varend Corso
Van donderdag 23 juni tot en met zondag 26 juni zullen er in totaal 60 boten uitvaren en vier dagen lang door de wateren van het Westland, Delft, Den Haag, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk en Midden Delfland varen. Kimm zal samen met haar team klaar staan om de boten veilig door de wateren van Delft te laten varen.