Afbeelding

De Delftse Reddingsbrigade is er dit jaar weer bij

DELFT - De reddingsbrigade is niet alleen werkzaam op het strand, maar ook op het Varend Corso! De Delftse Reddingsbrigade is er dit jaar weer bij om de veiligheid op het water in de gaten te houden. Valt er iemand in het water of gebeurt er iets op de kade, dan zullen zij te hulp schieten. De vrijwilligers zullen deze dag waken over onze veiligheid en kijken uit naar een mooie dag. 

"We verwachten dat het weer een mooi evenement wordt met veel mensen langs de kant om de prachtige paradeboten langs te zien varen", vertelt Bryan de Pachter van de Delftse Reddingsbrigade. "Ik verwacht dat het een mooie dag wordt met veel lachende mensen op de kant. Eerdere edities waren goed en gezellig verlopen, dat verwacht ik dit jaar weer."

Dichterbij elkaar
Na twee afwezige jaren kan het evenement eindelijk weer plaatsvinden. "Net als vele andere evenementen, is iedereen blij dat het weer kan plaatsvinden en dat er feest gevierd kan worden.
Het is in het algemeen al fijn dat we mensen door middel van dit soort evenementen dichter bij elkaar kunnen brengen. Dat wij van de reddingsbrigade hierin een rol kunnen spelen, vind ik heel mooi."

Reddingsbrigade
Vanaf het water zal de reddingsbrigade de waterveiligheid in de gaten houden. Dit doen zijn met drie boten. Niet alleen op het water kunnen zij ter hulp schieten, maar ook als er iets op de kade gebeurt, kunnen zij helpen. "wat de Delftse Reddingsbrigade samen met de samenwerkende brigades doet, is opletten of er niemand in het water valt, of dat het wel goed gaat langs de kant. Mocht er iets op de kade gebeuren, kunnen wij direct ter hulp schieten. We zijn er voor alles omtrent waterveiligheid."

Helpende handen
Naast de drie boten rijdt er ook een wagen rond, zodat als er op het water iets gebeurt zij snel hulp kunnen verlenen. Zo ondersteunen zij de EHBO-posten ook een beetje. Wanneer er een ongeval is op een plek waar een ambulance niet kan komen, dan haalt de reddingsbrigade de desbetreffende persoon op en rijdt de ambulance tegemoet. De reddingsbrigade hoopt dat dit niet zal gebeuren, maar zal wel paraat staan. Zo hopen op een mooie dag vol met gezelligheid, vrolijke mensen en geen ongevallen.