Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Corso-voorzitter Rob Baan: 'We maken van de langste dag van het jaar meteen de gezelligste!'

MONSTER – Finaly Showtime, het zijn woorden die Rob Baan, de voorzitter van het Varend Corso Westland, wel uit kan schreeuwen. Twee jaar achtereen haalde Corona een streep door het Corso, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren.

“En dat wordt hoog tijd”, zegt Baan die wereldwijd bekendheid geniet als pionier op het gebied van gezonde voeding. “Ik heb maanden uitgekeken naar deze dag, de dag dat we Delft weer aandoen met onze schitterend opgemaakte boten. Ons bestuur en de vrijwilligers werken zich al wekenlang een slag in de rondte. Westlanders zijn van nature bescheiden hardwerkende mensen die niet zo graag met de borst vooruitlopen. Dat is best jammer want Westland is uniek waar het gaat om geavanceerde tuinbouw. We maken prachtige producten in kassen die bol staan van techniek. Met het Corso willen we zoveel mogelijk mensen laten zien waar we in het Westland mee bezig zijn. Er bestaan trouwens veel parallellen tussen Delft en Westland waar het om techniek gaat. In TU-stad Delft, met maar liefst 25.000 studenten, draait bijna alles om techniek, maar ook in onze Westlandse kassen wordt hi-tec bedreven.”

De tocht naar en door Delft is traditiegetrouw een zegetocht voor het Varend Corso. De deelnemers genieten van de Buitenwatersloot waar ze de toeschouwers aan de kant bijna kunnen aanraken. Baan: “Het is prachtig om te zien wat een schitterend feest de mensen met elkaar maken langs de gracht. Bijzonder dit jaar is het feit dat de vloot in Delft overnacht. In voorgaande edities voeren we steevast terug naar het startpunt van het Corso in het Westland, maar dit jaar blijven de boten tijdens de nacht in de Schie liggen. Dat betekent dat we van de langste dag van het jaar, 24 juni, een geweldig feest kunnen gaan maken. En over feesten gesproken, ik heb begrepen dat nachtburgemeester Leo Quack een schitterend programma heeft gerealiseerd. De langste dag van het jaar wordt wat mij betreft ook de meest sfeervolle en gezelligste nacht van het jaar.”

Baan is de gemeente Delft veel dank verschuldigd. “Burgemeester Van Bijsterveldt is razend enthousiast en dat kun je ook merken aan de medewerking die we als Corsobestuur hebben gekregen van de gemeente. Het was best wel een heel karwei om het Corso, na een gedwongen rustpauze van twee jaar, weer op te starten. Zonder de geweldige medewerking van Delft en alle andere gemeentes die we passeren, hadden we dit schitterende Corso nooit kunnen realiseren. Het Corso bedankt alle bezoekers voor hun komst en we wensen iedereen een geweldige dag. Geniet ervan!!”