Koffie Kletskop bij Pieter van Foreest Delft

DELFT - Pieter van Foreest organiseert een gezellig bijeenkomst voor ouderen (55+) waar elkaar ontmoeten voorop staat, en waar we onder het genot van een kopje koffie of thee en een kletskop in gesprek gaan over tal van onderwerpen die te maken hebben met kunst en cultuur. Er ontstaan tijdens deze bijeenkomst vaak nieuwe contacten doordat er gedeelde passies worden besproken. Eerdere edities van Koffie Kletskop waren een groot succes, waar we met plezier op terugkijken.

Koffie Kletskop in Delft vindt plaats op woensdag 28 juni, van 14.00 uur tot 15.30 uur in Die Buytenweye aan de Chopinlaan 9 in Delft. Aanmelden kan via www.pietervanforeest.nl. 

Sluit u ook gezellig aan? U hoeft geen kennis te hebben van kunst en cultuur. Het gaat vooral om de ontmoeting, het samenzijn en het gesprek met elkaar aangaan. Neem gerust uw buurman, buurvrouw, vriend, vriendin of partner mee. Toegang is gratis.

Het beoefenen van kunst en cultuur draagt bij aan een goed gevoel. Door actief met kunst en cultuur bezig te zijn wordt uw innerlijk gevoelsleven aangesproken en uw verbeeldingskracht gestimuleerd. Dat geldt voor allerlei vormen van kunst en cultuur. Kunst creëert datgene wat met woorden niet altijd te vatten is. Door verbeeldingskracht te stimuleren wordt het zelfbewustzijn van ouderen versterkt en ervaren zij nieuwe impulsen. Met deze achterliggende gedachten is Kunstzinnig Pieter gestart. Voor het kunstprogramma van Kunstzinnig Pieter werkt Pieter van Foreest samen met BES&CULTUUR. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leven Kunst Fonds en ‘Samen cultuur maken’ van Fonds Cultuurparticipatie.

Delft Chamber Music Festival

DELFT - Het Delft Chamber Music Festival is sinds 1997 een geliefd zomerfestival voor kamermuziek. Op historische locaties in en om Delft geniet het publiek van livemuziek in een zomerse setting. Tijdens 18 concerten spelen jonge talenten, jonge meesters en (inter)nationale topmusici prachtige muziek op binnen- en buitenlocaties in en om Delft. Het programma van artistiek leider en pianiste Nino Gvetadze reist deze editie via de Zijderoute, Scandinavië, Wenen en Parijs naar Argentinië en Amerika. Het festival vindt plaats van 28 juli t/m 4 augustus 2023. De kaartverkoop start 1 juni.

De 26e editie van het Delft Chamber Music Festival heeft als het thema ‘Op reis'. Klassieke muziek heeft door de eeuwen heen een geweldige reis gemaakt en past zich vandaag de dag nog steeds aan de tijdsgeest aan.  

Het festivalprogramma staat 23 mei online. De kaartverkoop start 1 juni: online via www.delftmusicfestival.nl en telefonisch via de Nationale Theaterkassa: 0900-9203.