Bekendmaking Winnaars Le Comteprijs 2022

DELFT - Na het succes van vorig jaar organiseert de historische vereniging Delfia Batavorum op 25 mei een feestelijk evenement waarin de winnaars van de Le Comteprijs bekend worden gemaakt en gehuldigd. Het gaat om de prijs die door Delfia Batavorum wordt uitgereikt en om de publieksprijs van Delft op Zondag waarvoor alle Delftenaren konden stemmen. Bovendien wordt op deze avond de publicatie ‘Historisch jaarboek Delft 2023’ gepresenteerd. 

De Le Comteprijs wordt verleend aan personen of instellingen die een verfraaiing van het stadsbeeld in de gemeente Delft hebben aangebracht. De commissie die de genomineerden selecteert let daarbij op de esthetische kwaliteit, duurzaamheid en cultuurhistorische waarde van de inzendingen. Tijdens de avond in de Lutherse kerk zullen de genomineerden hun eigen verfraaiing van toelichting voorzien, onder andere aan de hand van beeldmateriaal. 

Het Historisch jaarboek Delft is een jaarlijkse uitgave van Delfia Batavorum en bevat uitgebreide onderzoeksartikelen en achtergrondinformatie met betrekking tot de geschiedenis van Delft. Leden ontvangen het boek gratis, voor andere geïnteresseerden is het te koop bij de vereniging en de Delftse boekhandels. De auteurs van de verschillende artikelen zullen het publiek op 19 mei vast enthousiast maken voor de inhoud door bijzondere aspecten van hun artikel te bespreken. 

De avond wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Het evenement is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden, wel is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na aanmelding ontvangen aanmelders bericht over hun deelname.

Datum en tijd: 25 mei, 20.00 uur - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Plaats: Lutherse kerk, Noordeinde 4 Delft
Aanmelden via:
www.delfia-batavorum.nl