Bij v.v. Schipluiden heeft de jeugd de toekomst ( Foto: KOOS BOMMELÉ )
Bij v.v. Schipluiden heeft de jeugd de toekomst ( Foto: KOOS BOMMELÉ )

V.V. Schipluiden heeft het vizier op de toekomst

sport

SCHIPLUIDEN - Bij v.v. Schipluiden zijn ze de afgelopen jaren een nieuwe weg ingeslagen wat betreft de jeugdopleiding. Er is een samenwerking aangegaan met Sparta Rotterdam, er zijn veel jeugdtrainers uit eigen dorp met een hart voor de club en het ledenaantal loopt snel op. “We zijn steeds in kleine stapjes vooruitgegaan en dat gaat zich nu uitbetalen”, vertelt Hoofd Opleiding Jeugd Rien van Driel.

Door: Frank van der Steen

Sinds 2018 is Rien bezig met de ontwikkeling binnen de jeugd. Dit begint allemaal al op het moment dat een speler lid wordt. “Ik heb tegenwoordig altijd een kennismakingsgesprek met de ouders van jongere kinderen en met de kinderen zelf. We merken dat dit goed ervaren wordt en krijgen steeds meer leden. Elke speler telt bij ons mee en krijgt een volwaardige rol.” Ook hebben volgens Rien, die zelf voor drie jaar gaat bijtekenen, de huidige trainers een belangrijke rol binnen de jeugdopleiding. “De trainers die we hier hebben willen allemaal leren en de kinderen beter maken. Ook komen ze hier bijna allemaal vandaan, waardoor ze de club goed kennen. Bij Schipluiden werken we als een team en zorgt het bestuur ervoor dat technische mensen de ruimte krijgen. We hebben gezamenlijk het doel om de club beter te maken.”   

Sparta
Begin 2020 werd v.v. Schipluiden de eerste amateurpartner van Sparta Rotterdam. Via deze samenwerking kon Sparta op meerdere vlakken een meerwaarde zijn voor Schipluiden, maar andersom ook. “Door deze samenwerking moeten wij aan Sparta melden als een speler van ons benaderd wordt door een andere BVO. Daarnaast krijgt Sparta bekendheid in de regio door deze samenwerking. Andersom krijgen we hier clinics van Sparta voor onze jeugd, waarbij Sparta alles verzorgt. Ook mogen wij een kijkje nemen achter de schermen bij Sparta. Zo ga ik volgende week stage lopen met de hoofd jeugdopleidingen en mogen ook onze trainers stage lopen bij Sparta. Ook zijn we met alle sponsoren van hier naar een wedstrijd van Sparta geweest, wat echt geweldig was.” Op basis van de hierboven genoemde zaken, had Rien goed nieuws te melden. “Beide partijen ervaren de samenwerking goed, waardoor is besloten om per 28 juni het contract met twee jaar te verlengen! Uiteraard zijn wij hier als Schipluiden erg blij mee.”  

Eerste elftal
Uiteindelijk heeft de samenwerking met Sparta ertoe geleid dat het niveau van de jeugd, maar ook de doorstroom van jeugd naar het eerste elftal, is verbeterd. “Onze O19-1 is van de eerste klasse naar de vierde divisie gegaan, wat uiteindelijk heel waardevol is voor de ontwikkeling van de spelers. Van dit team zeggen wij dat dit jongens zijn die in het eerste terecht gaan komen. Volgend jaar weet ik zeker dat er een aantal jongens die overkomen naar de selectie gewoon in het eerste komen. Onze jeugd heeft de toekomst!” Rien hoopt alleen nog wel dat het damesteam wat aanvulling krijgt. “Dit volwaardig damesteam zorgt voor een hoop gezelligheid en verdient daarom zeker wat aanvulling.”