Olaf Kramer is in zijn derde seizoen bij RKDEO een vaste waarde voor trainer Wesley Epskamp. "En ik hoop mezelf verder te ontwikkelen, zodat ook mijn scorend vermogen omhoog gaat." (foto: Roel van Dorsten)
Olaf Kramer is in zijn derde seizoen bij RKDEO een vaste waarde voor trainer Wesley Epskamp. "En ik hoop mezelf verder te ontwikkelen, zodat ook mijn scorend vermogen omhoog gaat." (foto: Roel van Dorsten)

Olaf Kramer wil zich blijven ontwikkelen en promoveren met RKDEO

sport

NOOTDORP - RKDEO doet nog volop mee om promotie naar de eerste klasse. Door de 2-2 tegen VFC van afgelopen weekend lijkt het kampioenschap uit zicht, maar een plaats in de nacompetitie om promotie lijkt verzekerd.

Door: Alphons de Wit jr. 

Toch overheerste zaterdag de teleurstelling in Nootdorp. Immers, de thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, bouwde deze direct na rust uit, maar tien minuten later stond het alweer gelijk. “En dat was natuurlijk wel even balen”, vertelt middenvelder Olaf Kramer. “Toen we op 2-0 kwamen, dacht ik dat we er wel zo ongeveer waren, maar daarna kregen we ontzettend klungelige goals tegen. Daarna hadden we nog wel wat kansen, maar stond het vizier niet op scherp. Door dit gelijke spel staan we nu zes punten achter op FC Skillz, die we in de laatste speelronde tegenkomen. Er moeten wel heel gekke dingen gebeuren als we nog kampioen willen worden.” 

Stroeve start
Wie rond de winterstop had voorspeld dat RKDEO in de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog een -zij het theoretische- kans op de titel had gemaakt, was voor gek verklaard. “In de eerste seizoenshelft liep het niet helemaal lekker. Voetballend ziet het er bij ons altijd wel goed en verzorgd uit, maar het grote probleem in die fase was dat we onze kansen vaak niet benutten. Daardoor hebben we vooral in de eerste seizoenshelft heel wat punten onnodig laten liggen. Dat breekt ons nu op, want als we toen een aantal extra punten hadden behaald, hadden we nog volop meegedaan om de titel.”
Inmiddels weten de Nootdorpers het net wat makkelijker te vinden. “En dat gebeurt ons vaker; vorig seizoen verliep het seizoen net zo. Na de winterstop hebben we alleen de eerste wedstrijd tegen FC Skillz verloren, hebben we er tien gewonnen en twee gelijk gespeeld. Dat is natuurlijk een supermooie reeks.”

Overstap
Zelf is Kramer bezig aan zijn derde seizoen aan de Sportparkweg. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en ben goed opgevangen. Bij DHL, mijn vorige club, speelde ik in de jeugd op een wat lager niveau. Ik wilde meer uitgedaagd worden, maar vond het spannend om naar een andere club over te stappen. Uiteindelijk heb ik toch de stap naar RKDEO gezet. Ik wist dat er daar attractief voetbal werd gespeeld, kende al een aantal jongens en het was ook nog eens dicht bij huis. En ik heb nog geen moment spijt gehad van die keuze.”
Bij RKDEO kreeg de aanvallende middenvelder direct te maken met Wesley Epskamp als trainer. “Hij is een heel fijne trainer. Hij is tactisch erg sterk en coacht ons goed aan. Hij besteedt tijdens de trainingen ook regelmatig aandacht aan de volgende tegenstander. Zo was wel duidelijk dat VFC, waartegen we dit weekend speelden, een stugge club is. Daarom heeft hij het veld kleiner gemaakt en ons vooral veel laten kantelen op de training. Helaas leidde het niet tot een overwinning, maar ondanks dat zij zo stug zijn, kwamen we wel op een 2-0 voorsprong.”
Zelf is de Kramer aanvallende middenvelder. “En hierbij probeer ik voor veel diepgang in het spel te zorgen en maak ik veel meters. Daarbij weet ik mijn medespelers wel regelmatig voor het doel vrij te spelen, maar zelf scoren lukt nog niet zo goed. Dat is wel iets waar ik in wil verbeteren.”

Blijven ontwikkelen
De 20-jarige middenvelder zit hierbij niet stil. “Naast dat Wesley een aantal spelers regelmatig op de training meer laat afwerken op de keeper, doe ik dat ook in mijn vrije tijd met een vriend. Verder ben ik van plan om hier in de zomervakantie ook echt wat extra aandacht aan te besteden. Ik wil mezelf namelijk blijven ontwikkelen en een betere voetballer worden.”
Voorlopig zit hij daarvoor bij RKDEO nog op zijn plek. “Ik heb hier nog genoeg om te leren en ik vind het lastig om ver in de toekomst te kijken. Maar als er een moment komt waarop ik denk dat ik toe ben aan een volgende stap, dan wil ik daar wel voor gaan. Ik wil er voor mezelf namelijk het maximale uithalen.”
Met een beetje geluk kan hij daar komend jaar in de eerste klasse mee beginnen. “Ik ben ervan overtuigd dat we op dat niveau goed mee kunnen doen. Je ziet namelijk dat als wij tegen goed voetballende ploegen spelen, we zelf ook beter uit de verf komen. Dat hebben we dit seizoen ook in een aantal oefenwedstrijden tegen clubs die op een hoger niveau spelen gezien.”
Voorlopig moet RKDEO nog maar zien te promoveren. “En ik ken de mogelijke tegenstanders in de nacompetitie niet goed. Op dat niveau komen is waarschijnlijk lastiger dan om je er te handhaven. We gaan in elk geval vol voor die promotie.”