Elly van Halderen, Ed Kok, Mieneke Rutgers, Anneke Pool, Jan Heijdeman, Mieke van den Broek, Sheila Reneerkens, Jeroen van den Broek en Peter Ruigrok
Elly van Halderen, Ed Kok, Mieneke Rutgers, Anneke Pool, Jan Heijdeman, Mieke van den Broek, Sheila Reneerkens, Jeroen van den Broek en Peter Ruigrok Foto: KOOS BOMMELE

Voorzitter van Stichting ’t Goeie Doelenwinkeltje draagt na 30 jaar de voorzittershamer over

Algemeen

DELFT - Sinds 1994 is ’t Goeie Doelenwinkeltje gevestigd in Delft. Dit bomvolle winkeltje met tweedehandsspullen en het ernaast gelegen Pakhuis heeft een grote schare aan vaste klanten opgebouwd. De opbrengst van de verkoop gaat naar educatieve en medische, goede doelen. Oprichtster van het winkeltje én voorzitter van het bestuur, Mieke van den Broek (86), zwaaide onlangs af en droeg de voorzittershamer over aan Sheila Reneerkens (45).
Tijdens een feestelijke lunch werd Mieke door het voltallige bestuur in het zonnetje gezet. Alle bestuursleden zijn haar grote dank verschuldigd en prijzen haar inzet en betrokkenheid over de afgelopen 30 jaar.

Als verrassing was er een muzikaal optreden van Jeroen van den Broek, samen met zijn accordeonist. Mieke en haar partner Jan genoten zichtbaar van alle feestelijkheden. 

Tijdens haar afscheidswoord gaf Mieke aan dat het winkeltje in haar hart zit en dat ze zelfs tijdens vakanties aan het winkeltje denkt en anekdotes deelt met reisgenoten. Ook in Delft spreekt ze geregeld studenten die graag een bezoek brengen aan het winkeltje. Vanwege de - zeker voor studenten- vriendelijke prijzen maar ook omdat de vrijwilligers er zo aardig zijn. Mieke blijft betrokken bij het winkeltje en het huidige bestuur leunt graag op haar kennis en ervaring. 

Nieuwsgierig geworden en wil je het winkeltje of het Pakhuis een keer bezoeken? Van dinsdag tot en met vrijdag kun je in het winkeltje terecht van 13.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en iedere laatste zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 16.00 uur. Om spullen te brengen die een tweede leven verdienen of om rond te kijken en op zoek te gaan naar verborgen schatten. 

Of kom een keer proefdraaien als vrijwilliger. Het winkeltje is altijd op zoek naar Delftenaren die affiniteit met duurzaamheid hebben en sociaal betrokken zijn. Als een echte kringloopvondst ligt het winkeltje verborgen in het hart van de binnenstad: Yperstraat 46.