Verkeersschool Jansen heeft weer ruimte voor nieuwe leerlingen voor de motor. (Foto: EvE)
Verkeersschool Jansen heeft weer ruimte voor nieuwe leerlingen voor de motor. (Foto: EvE) Foto:

Verkeersschool Jansen heeft ruimte voor nieuwe motorcursisten

Algemeen

DELFT - Altijd al je motorrijbewijs willen halen? Goed Nieuws! Bij Verkeersschool Jansen zijn weer een aantal cursisten geslaagd voor hun examen, en dus is er ruimte voor nieuwe leerlingen. 

Zeker nu het weer mooier weer wordt verlangen meer mensen naar het vrije rijden op de motor. Maar wees je ervan bewust: motorrijden is echt iets heel anders dan autorijden. En ook de lessen verlopen anders.

Beheersing
Het begint allemaal met je motor onder controle krijgen. In tegenstelling tot autorijden start je met de motor niet met lessen in het verkeer, maar met het AVB-lessen. “Zeg maar, de bijzondere verrichtingen op een motor”, legt Anita Jansen van de verkeersschool uit. “Denk aan draaien, slalommen, achtjes draaien, remmen, uitwijken en een noodstop. Ook leer je hier hoe je achteruit parkeert en wegrijdt uit een parkeervak. De AVB wordt afgesloten met een verplicht examen. Pas als je dat gehaald heb, volgen de lessen verkeersdeelneming.

Kwetsbaar
Deelnemen in het verkeer heeft natuurlijk veel overeenkomsten met autorijden, maar toch zijn er verschillen. “Wat je je vooral moet realiseren is dat je veel kwetsbaarder bent”, waarschuwt Anita. Een auto fungeert als een kooi om je heen. Bij een motor heb je dat niet, en dat betekent dat je je veel bewuster moet zijn van je plek op de weg, dat je heel goed moet anticiperen op het andere verkeer en dat je moet leren wat verder weg te kijken.” Die verschillen zijn ook de reden dat je voor een motorrijbewijs ook een apart theorie-examen moet doen: “De verkeersborden blijven natuurlijk hetzelfde en de regels ook, maar belijning, je plek op de weg, dat is allemaal anders.” Anita geeft zelf examenondersteuning, zowel voor de motor als voor de auto: “Ik neem met onze leerlingen ook oefenboeken en proefexamens door.”

Gewoon goed
Gewoon goed leren rijden, dat is het motto van Verkeersschool Jansen. “Je weet bij ons precies wat je krijgt: gedegen en betrouwbare les van een vaste instructeur. We onderscheiden ons in hoe we met mensen omgaan.” En ook niet onbelangrijk: lessen bij Verkeersschool Jansen, auto en motor, zijn betaalbaar! Je kunt een pakket kiezen van 10 rijlessen (van anderhalf uur) inclusief AVB examen voor 749 euro. Natuurlijk kun je bij Anita ook terecht voor autorijlessen. Er zijn pakketten van 30 rijlessen incl. examen en examendag voor 1675 euro of pakketten van 10 lessen voor 475 euro. Bel voor meer informatie met Anita: zij is te bereiken via tel. 06-42807373.