Auditieoproep RJT voor School of Rock

RIJSWIJK - Het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) is beretrots en verheugd om te kunnen aankondigen dat we op 10 en 11 februari 2024 de musical School of Rock op de planken van de Rijswijkse Schouwburg mogen brengen. Deze geweldige productie is nog niet eerder in Nederland gespeeld.

School of Rock is een energieke musical over de onwaarschijnlijke muziekleraar Dewey Finn, die zijn saaie schoolklas verandert in een rockband. Met een hilarische en aanstekelijke verhaallijn, geweldige muzieknummers en indrukwekkende optredens belooft deze voorstelling een onvergetelijke ervaring te worden voor het hele gezin.

De cast bestaat uit zowel kinderen als volwassenen en zal niet alleen zingen en dansen, maar ook nog eens live muziek spelen op het podium. Een unieke kans voor getalenteerde jonge muzikanten.

RJT is nog op zoek naar getalenteerde kinderen (speelleeftijd 12-18 jaar) en volwassenen (25+). We hopen een zo divers mogelijke cast samen te kunnen stellen. Wil je meedoen aan dit bijzondere project? Je kunt je tot 23 mei aanmelden op www.rijswijksjeugdtheater.nl.

DHC ‘Schreuders-jeugdtoernooi’ op Hemelvaartsdag

Op donderdag 18 mei a.s. (Hemelvaartsdag) wordt bij DHC wederom een sterk bezet jeugdtoernooi gehouden voor O14-teams. Het toernooi is vernoemd naar de wel bekende DHC-tweeling Dik en Wicher Schreuders, die bijna 50 jaar vele functies hebben vervuld binnen DHC en daarbuiten, onder andere ook bij de KNVB en de Sportraad Delft. 

De deelnemende teams spelen bijna alle in de landelijke jeugddivisies, dus zijn van goed niveau. Het toernooi voor O14-teams start om 10.00 uur in de ochtend en om 15.00 uur begint de finale. Tot de deelnemers horen, naast uiteraard DHC, onder meer Barendrecht, Den Hoorn, SC Feyenoord en Wilhelmus. Uiteraard is iedereen welkom om te komen kijken.

Snuffelmarkt in het Parochiehuis

NOOTDORP - Zondag 21 mei is er een snuffelmarkt in het Parochiehuis aan de Veenweg in Nootdorp. Dit is een samenwerking van de Vrienden van Veenhage en de Vrienden van de Bartholomeuskerk waarvan de opbrengst gaat naar de twee kerken. Tijdens deze markt zijn er onder andere sieraden, huishoudelijke artikelen, prullaria, elektrische spullen, speelgoed, puzzels en boeken. Natuurlijk is er voor de liefhebbers ook heerlijke koffie aanwezig. De snuffelmarkt vindt plaats op zondag 21 mei van 12:00 uur tot 16:00 uur.