Hollandse hits op Hemelvaartsdag

DELFT - Op donderdag 18 mei kunnen alle inwoners van Delft een gratis toegankelijk concert, met als titel ‘De Schippershemel van Rotterdam’, bijwonen. Het concert zit vol Rotterdamse sfeer en Nederlandstalige liedjes. Van smartlap tot rock-’n-roll: alles komt voorbij! 

De muzikale middag wordt georganiseerd door Cultuurhuis Delft, in samenwerking met Muzieksalon Schiebroek en Muzieksalon Islemunda. Het muzikale gezelschap bestaat uit deelnemers die al (bijna) met pensioen zijn, begeleid door dertigers Michael Broekhuizen en Bas Vosselman. De artistieke leiding is in handen van Cor de Bruijn en het optreden wordt geregisseerd door Marjet Roerink. Het concert duurt van 16.00 uur tot 17.30 uur en vindt plaats in de aula van Abtswoude Bloeit! Mail voor meer informatie naar
suzanne@cultuurhuisdelft.nl.

Lezing Blije Bijen in OPEN

DELFT - Op zaterdag 20 mei is het Wereld Bijendag! Kom deze dag vieren in OPEN en ontdek tijdens de lezing Blije Bijen alles over wilde bijen: welke soorten er zijn, hoe ze leven, wat ze eten en drinken en waar ze wonen. Zo weet je precies wat ze nodig hebben en kun je ze helpen in je eigen tuin of op je balkon. 

De lezing vindt plaats op 20 mei, om 14.00 uur, bij OPEN (bibliotheek DOK) en is gratis bij te wonen. Meld je wel van tevoren aan. Na de lezing kun je zelf lekker aan de slag met het tekenen van bloemen voor de bijen en krijg je een bijensnoepzakje met leuke bloemenzaadjes mee naar huis. Kijk voor meer informatie op www.opendelft.info. 

Cittaslowcafé met ‘Ook mijn Holocaust’-schrijver Maurits de Bruijn

DEN HOORN - Op woensdag 24 mei is schrijver Maurits de Bruijn te gast tijdens het Cittaslowcafé. De in Maasland opgegroeide schrijver zal worden geïnterviewd over zijn boek ‘Ook mijn Holocaust’ en zijn kijk op vrijheid.

Maurits de Bruijn is Joods, queer en opgevoed in een gereformeerd milieu. Hij is gevoelig, grappig, angstig en flamboyant, maar hij is ook de broer van een jongen die verdween, en de zoon van een moeder die als baby aan de buren werd gegeven toen haar ouders en zusjes werden gedeporteerd naar Sobibor. In ‘Ook mijn Holocaust’ onderzoekt Maurits zijn identiteit en hoe die is beïnvloed door het trauma dat zijn Joodse moeder, die als enige van haar gezin overleefde, overhield aan de Tweede Wereldoorlog.

Het interview vindt plaats in de Bibliotheek Den Hoorn, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Toegang is gratis en inclusief koffie en thee. Kaarten zijn te reserveren bij één van de bibliotheekvestigingen of via de website: debibliotheekdeplataan.nl.