De Parade in Nootdorp (Foto: Demi van der Weele)
De Parade in Nootdorp (Foto: Demi van der Weele) Foto:

Winkelen in de buurt; gezellig en makkelijk bereikbaar

Ypenburg, Nootdorp en Pijnacker kunnen allemaal bogen op een leuk en compleet winkelcentrum. Ze zijn heel verschillend, maar alle drie hebben ze zo hun eigen charme. 

Afgelopen week was het de 'Week van de Stenen Winkel' . Een moment om even stil te staan bij de waarde van lokale stenen winkels. De winkels die jouw dorp of stad net een beetje mooier maken. Hoe zou het centrum van jouw dorp of stad eruit zien zonder lokale winkels? Toch een stuk minder gezellig, waarschijnlijk.
Winkelcentrum Ypenburg lijkt in eerste instantie vooral bedoeld voor de dagelijkse boodschappen. Je vindt er meerdere supermarkten, een warme bakker, een slager, een bakker en een viswinkel. Er zijn drogisten en er is een slijterij. Maar wie even verder kijkt ontdekt meer: zo kun je ook prima terecht voor cadeaus, speelgoed, bloemen, kleding en lingerie. Bovendien is er een ruim aanbod aan eetgelegenheden, van eenvoudige snackbar en afhaalrestaurant tot uitgebreid dineren. En ontdek daartussen ook alle kleine specifieke zaakjes: van elektronica tot ijssalon. Parkeren bij winkelcentrum Ypenburg is voor een deel van het parkeerterrein gratis en daar waar je wel moet betalen is het tarief laag; slechts 10 cent per uur. www.winkelcentrumypenburg.nl.
Winkelcentrum Parade Nootdorp is gebouwd op de voormalige paardenrenbaan. Ooit werden er races en draverijen gehouden en dat zie je in het straatdesign terug: het winkelcentrum is in een rode, of beter gezegd, ovalen, vorm gebouwd loopt rond en daarmee heb je altijd het idee dat je veilig en beschut loopt. Het geeft het winkelcentrum meteen iets gezelligs. Behalve winkels voor de dagelijkse boodschappen vind je hier ook een verrassend aanbod aan kleding- en schoenenwinkels en diverse gelegenheden om gezellig koffie te drinken of te lunchen. Een groot voordeel van De Parade Nootdorp is de overdekte en gratis(!) parkeergarage met 600 parkeerplaatsen. De parkeergarage is vanaf twee kanten bereikbaar: via de Laan van Nootdorp of via de Koningin Julianastraat. https://parade-nootdorp.nl.
In het centrum van Pijnacker vind je een bruisend winkelhart Ackershof met meer dan 100 winkels. Je vindt er de diverse bekende landelijke ketens, maar ook verrassende plaatselijke winkels met hun eigen charme. Natuurlijk ontbreken ook de eetgelegenheden niet. Pijnacker Centrum beschikt over een grote parkeergarage onder het hart van het winkelcentrum, met ruimte voor ruim 700 auto's. Deze garage is 24/7 uitrijdbaar. De ingang van de parkeergarage is aan de Oostlaan. En de uitgangen zijn aan de Emmastraat en aan de Kerkweg. De eerste twee uur parkeren zijn gratis. Daarna kost het 1 euro per uur. https://pijnackercentrum.nl.