SCHIPLUIDEN - Voor Schipluiden staan nog drie finales op het programma om lijfsbehoud veilig te stellen. Trainer Benjamin van der Zwan staat een pittige klus te wachten voor hij naar DVO '32 vertrekt.

- Dat worden drie spannende potjes...
"Daar kan je wel vanuit gaan. Ik denk dat alles pas op de laatste speeldag duidelijk wordt voor ons. Op dit moment staan we nog aan de goede kant van de streep, maar dat biedt geen garanties." 

- Is het programma gunstig?
"We krijgen nog twee ploegen die onder ons staan, maar die zullen er ook alles aan willen doen om nacompetitie of degradatie te ontlopen. Alles staat heel dicht bij elkaar; dat maakt het vervelend, maar ook mooi. Je ziet het in alle competities, zeker met die versterkte degradatieregeling. Er staat voor bijna elke club nog wat op het spel." 

- Zaterdag wacht Laakkwartier...
"Dat is een zespuntenwedstrijd. Als we die winnen en als Houtwijk verliest, zetten we een reuzenstap. We gaan in de voorbereiding niet spastisch doen, want het is een wedstrijd als alle anderen en die jongens beseffen dondersgoed wat er moet gebeuren. Daarbij hebben we een aardige serie. achter de rug met monsteroverwinningen op Zuid-West Den Haag (0-7) en Madestein (14-1). Die zijn goed geweest voor het doelsaldo."