Foto: Alyssa van Heyst Photography
Foto: Alyssa van Heyst Photography Foto:

Positieve energie tijdens het derde BASI Gala

DELFT - Op zondag 30 april was Theater de Veste gevuld met jongeren uit heel Nederland die de derde tranche van BASI hebben afgerond, en daarom wel een bijzondere dag hadden verdiend. Tijdens het evenement werden de BASI Awards en de Social Innovator Award uitgereikt aan de deelnemers die de meeste impact hadden gemaakt. BASI Delft won de Social Innovator Award. Het Delftse Team organiseerde onder coach Derrick Leeuwin een voetbaltoernooi en release party voor honderden jongens en meisjes uit de wijk, stad en regio Delft en Den Haag.

Het BASI Eindgala wordt jaarlijks georganiseerd door stichting CANIDREAM in Theater de Veste in Delft. Het is een groot afsluitend evenement voor de jongeren die deel hebben genomen aan BASI (Becoming A Social Innovator), een project in het landelijk Maatschappelijke Diensttijd Programma van stichting CANIDREAM, waarin jongeren workshops betreffende hun persoonlijke ontwikkeling volgen, kennismaken met inspirerende sectoren en organisaties en een maatschappelijk project uitvoeren om een positief verschil te maken in hun directe omgeving.

Met positieve energie begonnen de jongeren aan het programma van de dag. Eerst werd in het theatercafé het bekende spel ‘Over de Streep' gespeeld, waarbij de jongeren werden geprikkeld om na te denken over verschillende stellingen die te maken hadden met hun ontwikkelingsreis. Na het voorprogramma mochten de jongeren in de theaterzaal een bijzondere act van klassiek pianist Alexander Chater en modern danser Remses Rafaela bijwonen. Jörgen Raymann, oud bekende van BASI, gaf een motivational speech. Het programma werd afgesloten met eten en muziek in het theatercafé en de foyer.