Afbeelding
Foto:

Workshops Makerspace Delft

DELFT - Makerspace Delft organiseert een 'Sandbox' evenement op 13 en 14 mei, aanstaande. Hier kunnen Delftenaren praktische vaardigheden opdoen of verder ontwikkelen met hands-on activiteiten en workshops. 

De activiteiten omvatten:
- 'Zen met Klei' pottenbak workshop
- Bio 3D printen met compost
- Print je eigen Delfts blauw tegeltje van een foto
- Ontwerpen op de computer met openSCAD

Dit evenement is deel van het bredere initiatief 'Makerfaire Delft': een groot evenement in Delft gericht op iedereen die geïnteresseerd is in technologie, knutselen en bouwen, en vindt plaats op de campus van de TU Delft. De Makerspace is een non-profit gezelschap van hobbyisten, studenten en bedrijven, gericht op het delen van vaardigheden, kennis en vooral ook enthousiasme over alles met betrekking tot ontwerpen en maken. De Makerspace faciliteert Delftenaren met een breed scala aan gereedschappen, zoals een lasersnijder, 3D printers, een electronica werkstation en talloze powertools. Voor deelnemers aan het Sandbox evenement biedt Makerspace Delft eenmalig een gratis punchcard aan, waarmee voor 3 euro aan materialen ingekocht kan worden in de werkplaats. Deze bon kan direct benut worden na aansluiting bij de Makerspace (Schieweg 15D).

Eerste track van het nieuwe LONE album

Stop All the Clocks (funeral blues) (W.H. Auden, music: Ferdinand Bakker)

Zanger Michel van Dijk en gitarist/producer Ferdinand Bakker kennen elkaar uit de begindagen van de succesvolle rockband Alquin en maken sinds 2011 samen muziek onder de naam LONE. Beiden zijn ondertussen de 70 gepasseerd maar de inspiratie en daarmee de productiviteit lijken alleen maar toe te nemen. Op 23 juni komt hun nieuwe, zesde album getiteld Isolated Heroes uit. De album titel verwijst naar de wilskracht, de autonomie maar soms ook de eenzaamheid van een kunstenaar bij het ontstaan van zijn of haar creatie. Het album is een eerbetoon aan alle kunstenaars, of het nu dichters, beeldhouwers, schrijvers of filmers zijn; stuk voor stuk zijn het 'isolated heroes’. In dit licht zette Ferdinand Bakker zijn favoriete tekst Stop all the Clocks (Funeral Blues), van W.H. Auden op muziek. 

Als eerste track is op 12 mei Stop all the Clocks gedeeld, te beluisteren via YouTube en Spotify.