Joshua van Buuren is trots op de nieuwe elektrische wagen voor het grotere verhuiswerk. (Foto: PR)
Joshua van Buuren is trots op de nieuwe elektrische wagen voor het grotere verhuiswerk. (Foto: PR) Foto:

Van Buuren verduurzaamt met elektrische verhuiswagen

DELFT- Vorige maand beleefde Mondial Joh. Van Buuren en Zn. Verhuizingen een primeur binnen Delft. Toen werd de 45 kuubs elektrische verhuiswagen in gebruik genomen. “Een mooie stap vooruit, waarmee we aan het voorsorteren zijn om in Delft op een duurzame manier diensten te kunnen blijven leveren wanneer op diesel rijden in de binnenstad niet meer is toegestaan”, aldus mede-eigenaar en vijfde generatie Van Buuren Joshua (33).

Door Rianne Dekker

Hij noemt het 100% elektrisch rijden niet alleen een unicum in Delft, maar in de hele transportwereld. “Ons bedrijf is een van de eersten die de elektrische wagen vanuit de fabriek geleverd krijgt. Voorheen kocht je een diesel wagen, liet de motor eruit halen en een elektrische erin plaatsen. Nu is het sinds een half jaar mogelijk om ook elektrisch te kopen”.
De nieuwe elektrische aanwinst is voor het grote, serieuze verhuiswerk en brengt het aantal grote vrachtwagens binnen het erkende verhuisbedrijf op zes. Al eerder werd een kleinere, 15 kuubs elektrische verhuiswagen aangeschaft “om te oefenen”. Hiermee werd het kleinere wagenpark op vijf gebracht. Een verhuislift completeert het geheel. Joshua sluit niet uit dat de eerstvolgende duurzame stap weer een elektrische wagen is.

De aanschaf van de elektrische verhuiswagens is niet de enige duurzame move die het sinds 1905 bestaande familiebedrijf heeft gemaakt. “Het hele wagenpark is op zich al schoner gemaakt en voldoet aan de euro 6 emissienorm”, aldus Joshua. “Ook zijn we aan het proefdraaien met circulaire verhuisdozen. We gaan bekijken of ze stevig genoeg zijn in het hergebruik”.

Verhuizers gezocht
Mondial Joh. Van Buuren en Zn. Verhuizingen verricht voor 90% verhuizingen binnen Nederland, en de overige 10% zijn internationaal. Ook kunnen inboedels er tijdelijk worden opgeslagen als de nieuwe woning nog niet klaar is. Het Delftse familiebedrijf is één van de ongeveer 250 erkende verhuisbedrijven in Nederland en het enige erkende in Delft. "We doen ongeveer twee particuliere verhuizingen per dag en dan zijn er ook de zakelijke klanten waar we voor bezig zijn”, vertelt Joshua. "Hiervoor kunnen we altijd personeel gebruiken. Dit moet beschikken over een goede portie werklust, en het leuk vinden om zelfstandig in teamverband te werken en elke dag op de weg te zitten!”. Het bedrijf beschikt al over een trouwe groep van 25 medewerkers, waaronder achttien verhuizers. Sommigen zijn al meer dan 25 jaar in dienst. "Dit zegt iets over de werksfeer binnen onze onderneming”, aldus Joshua, die er sinds vorig jaar de scepter zwaait nadat zijn vader een stapje terug had gedaan. Dit doet hij samen met zijn oom. Joshua ziet veel kansen voor "dé Delftse verhuizer”. "Er wordt altijd verhuisd en met onze duurzaamheid gaan we met de tijd mee om mensen te ontzorgen in een voor hen vaak stressvolle periode. Wij zouden dan ook graag alle verhuizingen in Delft uitvoeren!”