Foto: Gerhard Nel Fotografie
Foto: Gerhard Nel Fotografie Foto:

Het is weer tijd voor het leukste loopevenement van Delft: de Trompper Optiek Golden Tenloop!

DELFT - Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, luidt het startschot voor de 1, 2.5, 5, en 10 km bij de Trompper Optiek Golden Tenloop! Het leukste en grootste loopevenement van Delft en omstreken. Het evenement is al bijna uitverkocht. Er zijn alleen nog maar startnummers voor de 2,5 km en de 5 km. Op 18 mei kan niet meer worden ingeschreven voor deze hardloopafstanden. Inschrijven voor de wandeltochten kan wel op de dag zelf, vanaf 8.30 uur in het stadhuis op de Markt.

"Het is alweer de 34e editie en het blijft een populair evenement. Het parcours gaat uiteraard nog steeds door de binnenstad en bij de 5 en de 10 km loop je nog steeds door de Delftse Hout. Verder hebben we voor de kinderlopen en de wandelaars een duurzame medaille laten maken. Ook konden deelnemers bij de voorinschrijving kiezen of ze wel of geen T-shirt wilden. Mooi om te zien dat 862 mensen van de 3050 deelnemers (voor de 5 en 10 km) hebben gekozen voor géén shirt. Dit komt geheel ten goede aan de twee goede doelen. Dat is iets waar we trots op zijn!" AV De Koplopers heeft voor 2023 gekozen voor het steunen van de Wildopvang Delft en Stichting Kledingbank Delft. 

Kids
"Voor de kids hebben we op het startnummer een bon voor een heerlijk ijsje van De Lelie. Die kunnen na hun prestatie een ijsje halen. Dit kan op twee locaties in de Delftse binnenstad, als ook in Nootdorp bij winkelcentrum de Parade. Dit kan op vertoon van het startnummer kinderloop/jeugdloop . Geldig tot 1 juni 2023."

Afsluitingen
Omdat de Golden Tenloop veelal door het centrum van Delft loopt als ook richting De Delftse Hout zijn er veel afsluitingen. Deze zijn te zien op de website.

Knus, Rieten Dak en De Delftse Hout bereikbaar
Zoals vanouds lopen de 5 en 10 km door de Delftse Hout. Hierdoor zijn er fietspaden afgezet en is het gebied voor automobilisten lastig te bereiken. Knus en Rieten Dak zijn wel bereikbaar en er is aangegeven via welke wegen of (fiets)paden je er kan komen. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets. Kom je toch met de auto? Parkeer je auto bij de Korftlaan en wandel vanaf daar richting Knus en/of Rieten Dak.

Gezelligheid
Al met al wordt het wederom een supergezellig evenement. Kom gezellig naar de stad. Liefst lopend of met de fiets en juich van jong tot oud naar de finish!

Alle informatie is te vinden op www.goldentenloop.nl