NOOTDORP - Door een 0-2 zege bij CWO verdedigde RKDEO vorige week de tweede plaats op vier punten van koploper Skillz. Trainer Wesley Epskamp blikt vooruit.

- Jullie staan er goed voor...
"Het gaat inderdaad lekker. Vanwege de versterkte degradatieregeling maakten we ons voor de winterstop best even zorgen, maar erna zijn we volwassener gaan voetballen en dat leidt tot goede resultaten." 

- Hoe heb je dat geregeld?
"Dat hebben we met zijn allen gedaan. We hebben een heerlijk trainingskamp gehad en ervoor hebben we met de staf gekeken wat er beter kon en moest. Conclusie was dat we teveel tegengoals kregen. We hebben de verdediging wat anders neergezet en door een blessure bij Vince Kester kwam Huub Koning in de goal te staan. Dat pakte goed uit." 

- Ook voorin draait het beter...
"Verdedigen doe je met het hele elftal en doordat het achterin goed staat, kunnen we al eerder aan aanvallen denken. Gelukkig leidt dat ook tot meer goals."

- En nu kampioen worden?
"Voorlopig staat Skillz nog vier punten voor en krijgen we hen in de laatste wedstrijd. Het is nu zaak om elke wedstrijd op zich te bekijken. Als we van VFC en Full Speed winnen, kunnen we kijken wat er tegen de koploper nog mogelijk is. Maar dan moeten we die potjes wel winnen."