Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT- Veertien jaar heeft Neal Oddens met veel plezier gewoond in deze geheel verbouwde, authentieke monumentale 2 kamer-woning. Nu hij een zoontje heeft wil hij met zijn gezin verhuizen naar een iets groenere omgeving, waar zijn kind lekker in de tuin en in het gras kan spelen.  

Aan de, zo te betrekken, woning in de rustige Hoefijzersteeg ligt de op handen zijnde verhuizing van het gezin dus niet. Neal heeft het karakter van het huis in de loop der jaren helemaal in ere hersteld, met een zodanig eigentijdse aanpak, dat het uitermate sfeervol en comfortabel wonen is. “Het huis is twee keer verbouwd. De eerste keer toen ik het kocht zijn alleen de buitenmuren en het dak blijven staan. De tweede keer om het helemaal af te maken. Hierbij zijn duurzaamheid en de lange termijn in acht genomen en is het karakter van het oude pakhuis uit 1801 teruggebracht. Er is niet bezuinigd op materialen en afwerking. Het resultaat is een modern, praktisch huis met een warme sfeer, die zo instap klaar is dat je alleen je koffer en je tandenborstel mee hoeft te nemen!”

Hedendaags en authentiek
Neal was nog piepjong toen hij de woning in 2009 kocht. “Doordat het huis toen van een woningbouwvereniging was kon ik het goed aankopen. Ik vond het een uitdaging en heb er heel veel ingestopt. Bijvoorbeeld in het terugbrengen van het authentieke karakter, dat volledig zoek was. Het huis was een ruwe diamant, oude elementen als de stenen muren en houten balken waren verborgen. Die heb ik weer zichtbaar laten maken, zodat het huis weer voelde zoals het in eerste instantie geweest was. Ik vond het best een kunst om het natuurlijk te laten voelen in een modern jasje. Het was een kwestie van goed de balans zoeken. Het resultaat is een huis in originele staat met hedendaags comfort zoals vloerverwarming in de keuken en badkamer, waar ook weer gebruik is gemaakt van klassieke nikkelen kranen en deurklinken en een natuurstenen vloer".

Geïsoleerd en efficiënt
"Qua isolatie is ook alles af", vervolgt Neal. "Elke muur is geïsoleerd, evenals het dak en de betonnen vloeren. Overal is HR++ glas aangebracht. Ook is de woning efficiënt ingericht qua (berg)ruimte, waardoor het netjes blijft in huis. Zo is er onder de trap een plek voor wasmachine en droger, zit de boiler in de vliering en heb je veel ruimte in woon-, slaap- en badkamer. Tevens is er een berging aan de zijde van de Verwersdijk, waar je bijvoorbeeld je fiets en gereedschap in kwijt kunt”.

Verjongd
Dat Neal niet van half werk houdt is dus duidelijk. “Het huis is zeer recent nog helemaal in de verf gezet bijvoorbeeld. Ik hecht er veel waarde aan om iets goed te verkopen, zo zit ik in elkaar. Degene die hier komt te wonen moet dat gewoon met plezier gaan doen”. Hij vindt de woning uitermate geschikt voor jonge mensen, omdat de betrokken en sociale buurt ook verjongd is. “Rustig wonen in combinatie met de bruisende historische binnenstad en het groen van de Delftse Hout om de hoek is heel aantrekkelijk”.        

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding