Afbeelding

Moederdag ontbijtfilm & andere bijzondere specials in Filmhuis Lumen

Algemeen

Op moederdag kun je in Lumen terecht voor een heerlijk ontbijt en aansluitend een bijzondere film. De voorpremière van ‘Cesária Évora’: een intieme documentaire over ‘de diva op blote voeten’, wereldster Cesária Évora. Cesária’s stem bracht haar van armoede naar sterrendom, maar haar enige droom was om vrij te zijn.

De documentaire ‘Sporen van Indië’, een film over vier eeuwen de verwevenheid van Indië en Nederland, is deze week bekroond met de Kristallen Film. Op zondagavond 7 mei is regisseur Reda van der Putten aanwezig voor een nagesprek.

Op woensdagavond 10 mei is er een speciale voorpremière van ‘No Dogs or Italians Allowed’. Alle bezoekers krijgen een gratis heerlijke limoncello tonic. Op diezelfde avond is ook ‘Beau is Afraid’ van Ari Aster te zien.

Op Zaterdag 13 mei organiseert Lumen de Cult Club Movie Night met de film Bad Black: een unieke combinatie van actie en sociale kritiek uit de sloppenwijken van Oeganda’s hoofdstad Kampala, voorafgegaan door een Q&A met regisseur Isaac Nabwana.