Westlandseweg / Van Leeuwenhoekpark, inrichting binnenplein (Foto: Koos Bommelé)
Westlandseweg / Van Leeuwenhoekpark, inrichting binnenplein (Foto: Koos Bommelé)

Breng uw stem uit voor de Le Comte Publieksprijs!

Algemeen

DELFT - Ieder jaar reikt de Historische Vereniging Delfia Batavorum de Le Comteprijs uit voor opvallende verfraaiingen aan het Delftse stadsbeeld. De Le Comte-commissie heeft elf mogelijke kanshebbers beoordeeld, waaruit drie nominaties zijn gekozen. De geselecteerde nominaties zijn door de commissie voorgedragen aan het bestuur van Delfia Batavorum.

De verfraaiingen die in aanmerking komen voor een nominatie refereren bij voorkeur aan de historie van Delft, en variëren van restauraties en verbouwingen van gevels tot het plaatsen van beelden en het aanbrengen van muurschilderingen. De winnaar van de Le Comteprijs wordt gekozen door het bestuur, maar lezers van Delft op Zondag bepalen welke verfraaiing de Le Comte Publieksprijs wint. 

Heeft u al gestemd? U kunt maar één keer uw stem uitbrengen. Als u dat nog niet heeft gedaan, mail dan uiterlijk zondag 14 mei naar redactie@delftopzondag.nl onder vermelding van ‘Le Comteprijs’. Zowel de winnaar van de Le Comteprijs als de winnaar van de Le Comte Publieksprijs 2022 worden bekend gemaakt op 25 mei,  tijdens een bijeenkomst van Delfia Batavorum.

De genomineerden:

Nominatie 1: De Vries van Heystplantsoen / Julianalaan, herinrichting

Nominatie 2: Station Delft Campus, nieuwbouw

Nominatie 3: Westlandseweg / Van Leeuwenhoekpark, inrichting binnenplein