Organisator René Steijger
Organisator René Steijger

Programma Westerpop is bekend!

Algemeen

Het programma van de 30e editie Westerpop is bekend! Het bekendste popfestival van Delft, dat vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers trok, vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli, op het sportterrein van het Stanislascollege, en biedt een podium aan maar liefst 21 jubileumwaardige acts.

Op de vrijdag zullen optredens te zien zijn van onder andere de stevige rock van SPLINTER, het door de sixties geïnspireerde FLEUR, de schitterende mix van verschillende stijlen van het zomerse GOLDKIMO en het Brusselse LA CHIVA GANTIVA, die er wat betreft het scala aan stijlen nog een schepje bovenop doen. Op zaterdag zal de dag starten met de winnaar van de Peter Tetteroo Bokaal 2022, YACHTWERK, en vervolgens zal het Rotterdamse ELEPHANT wat flinke kwaliteitspop laten horen. Een heuse soulshow zal worden verzorgd door MICHELLE DAVID & THE TRUE-TONES. RAMKOT brengt het stevigere gitaarwerk van Belgische bodem en voor Bluesrock uit Engeland moet je bij DANNY BRYANT zijn. Vervolgens zal er wild gedanst worden op de wereldhit scorende STEREO MC’S en het succesvolle MY BABY. Het hoofdpodium zal zaterdagavond afgesloten worden met elektronische livemuziek van de Belgische COMPACT DISK DUMMIES, die een week voor Westerpop nog op Rock Werchter stonden.
Het Stage Europe Network (SEN) biedt op zaterdag een podium aan zeven jonge Europese bands. Een gevarieerde line-up, met opkomende talenten die garant staan voor kwaliteit, verrassing en enthousiasme.
Op de Peter Tetteroo Bokaal Stage zijn voorronde-winnaars Skapiche?!, The Tommyrots en Last Decade te zien.
Op het terrein zal ook een festivalmarkt en een hele nieuwe foodstreet aanwezig zijn. Het festival zal met vuurwerk worden afgesloten.

De organisatie is uitermate trots om dit programma te mogen presenteren. Ook Westerpop ontkomt niet aan het razende inflatiemonster, dat de toekomst van het jubilerende festival uiterst onzeker maakt. Westerpop realiseert in 2023 een inhaaleditie naar aanleiding van de pandemie, en zal naar verwachting vervolgens weer terugkeren naar het biënnale schema. Als het festival, ondanks inflatie, inderdaad terugkeert in de agenda, zal de introductie van een laagdrempelig betaald ticket een feit worden, om de continuïteit van het festival te kunnen waarborgen.

Westerpop wordt georganiseerd door 240 vrijwilligers. Participanten zijn onder andere de Gemeente Delft, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten, Ondernemersfonds Delft en de Popunie.
Kijk voor meer informatie op
www.westerpop.nl