Wilbert Berendsen, Stadsorganist Doesburg
Wilbert Berendsen, Stadsorganist Doesburg

Orgelconcert Stadsorganist Doesburg

Algemeen

Op zondag 7 mei verzorgt Wilbert Berendsen, Stadsorganist Doesburg, het 2e concert uit de orgelconcertserie 2023 in de Maria van Jessekerk te Delft.

Wilbert Berendsen studeerde orgel en kerkmuziek in Amsterdam, koordirectie in Utrecht en ging naar de beiaardschool in Amersfoort. Sinds 2012 is hij cantor-organist van de Martinikerk in Doesburg, waar hij tevens de vaste bespeler van het monumentale Waclker-orgel is. In 2015 werd hij benoemd tot Stadsorganist van de gemeente Doesburg.

Berendsen zal een Frans getint programma laten horen op het Maarschalkerwerd-orgel, dat dit jaar 130 jaar bestaat. Hij zal werken van Hendrik Andriessen (Toccata), Charles Toumemire (Fantaisie-Choral) en Frank Martin (Agnus Dei pour orgue) ten gehore brengen. Het concert zal afgesloten worden met delen uit de 1e symphonie van de vermaarde organist/componist van de Parijse Notre Dame, Louis Vierne.

Het concert begint om 15.00 uur en zal tot ongeveer 16.00 uur duren. De toegangsprijs bedraagt 10 euro en kan contant of per pin aan de deur worden voldaan. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Tijdens het concert zijn beelden van het spel te zien op een groot beeldscherm. Kijk voor meer informatie op
www.veenswijkorgel.nl.