Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Oranjegekte barst los in Delft

DELFT - Koningsdag in Delft was weer een groot succes. Heel de binnenstad kleurde oranje en Delftenaren trokken er massaal op uit om te genieten van muziek, hapjes, drankjes en koopjes. 

Koningsnacht
Het feest begon al op woensdag 26 april. Op veel plekken in Delft waren tijdens Koningsnacht evenementen met live acts en dj’s te bezoeken. Het grootste evenement vond plaats op de Markt: Oranjekoorts bood het podium aan verschillende artiesten van Nederlandse bodem, waaronder Adventure Boy, John West en Mr Polska. Het terrein was vanaf 17.00 uur open en dankzij een nieuwe indeling en een kleiner aantal beschikbare tickets had iedere bezoeker dit jaar meer ruimte en een beter zicht op het podium. Ook de Wijnhaven verzorgde een Koningsnachtprogramma, met optredens van Dann Hill en Monfrere, en op het Brouwplein waren Paul Frank & Friends en Meneer van Heerens te gast. Wie na al deze optredens nog niet was uitgefeest kon terecht bij STECK en de Kurk voor een afterparty.

Koningsdag
Zij die er ondanks de vele Koningsnachtfestiviteiten toch in waren geslaagd om op tijd naar bed te gaan, konden op Koningsdag in alle vroegte al op jacht naar leuke spulletjes en zelfgebakken koekjes op de kleedjesmarkt, waar sommigen verkopers al om 6.00 uur ‘s ochtends hun waar hadden uitgestald. Daarnaast stonden er in verschillende straten in de binnenstad marktkramen, waar ook bedrijven hun eten, drinken of non-food artikelen verkochten. Op Koningsdag kon er ook genoten worden van muziek. Zo werd op de Markt het jaarlijkse Koningsfestival georganiseerd, dat officieel geopend werd door burgemeester Marja van Bijsterveldt, gevolgd door optredens van onder meer Jet van der Steen en de Klittenband. Ook op het Brouwplein en bij de Wijnhaven stonden tijdens Koningsdag weer diverse artiesten op het podium, waaronder The Clarks, Layon Nais, de Fleetwood Maniacs en Horse, en op de Beestenmarkt stond STRIPPED op het podium. Bij Café de Tango traden er verschillende dj's op, bij DSB Delft verschillende bands en bij OJV De Koornbeurs zowel bands als een dj. Op de Paardenmarkt kon er op 27 april voor de laatste keer een bezoekje worden gebracht aan de Koningskermis en werd de verjaardag van Willem-Alexander gevierd met suikerspinnen, botsauto's en eendjes hengelen.

Kijk voor foto's op:
www.delftopzondag.nl.

Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé