Tanja neemt afscheid van haar geliefde winkel
Tanja neemt afscheid van haar geliefde winkel

Second Story sluit na 20 jaar haar deuren

Algemeen

DELFT - Second Story, de gezellige tweedehands boekwinkel in het centrum van Delft, stopt ermee. Na 20 jaar sluit de winkel begin juni voorgoed haar deuren. 

Met de opening van de tweedehands boekenwinkel kwam 20 jaar geleden een droom van Tanja Harms in vervulling. Jarenlang was de zaak haar ‘kindje’, zoals ze deze zelf noemt. Maar nu moet ze er afscheid van nemen. “Dat doet pijn, maar dit is het juiste moment”, vertelt Tanja. “Inmiddels ben ik 70 jaar oud, en heb ik ruim 52 jaar daarvan gewerkt. Het is tijd om te gaan genieten van onze camper en daarmee te gaan reizen. Daarnaast wil ik aan de slag met vrijwilligerswerk, en genieten van de grote tuin bij ons nieuwe huis.” 

Uitverkoop
Second Story heeft een uitgebreide collectie tweedehands boeken. Daarnaast verkoopt Tanja tweedehands bordspellen en mooie kaarten en puzzels van onder anderen Marius van Dokkum. Met oog op de sluiting begin juni, start Second Story vanaf 5 mei met een opheffingsuitverkoop. Alles in de winkel wordt vanaf die dag verkocht met maar liefst 50 procent korting. In de laatste week voor de sluiting gaat alles zelfs weg voor maar 1 euro.

Kleine doorstart
Een lichtpuntje voor de Delftenaren die Second Story absoluut niet willen missen; de buurman op Vrouwjuttenland 23, van Het Licht van Vermeer, neemt een deel van de boekencollectie van Second Story over. “Hij zal de verkoop van literatuur, Engelse boeken, kinderboeken en Delft-boeken voortzetten”, vertelt Tanja. “Dat hij dit op zich neemt, vind ik hartstikke leuk.”

U bent nog tot begin juni van harte welkom in de winkel op Vrouwjuttenland 25. Kijk voor de openingstijden op secondstory.nl.