SEP dames 1
SEP dames 1

SEP dames 1 kampioen derde klasse D!

sport

DELFT - De dames van SEP hebben afgelopen zaterdag op een bijzondere wijze het kampioenschap in de derde klasse D binnen gehaald. Ze werden namelijk kampioen zonder zelf te spelen! “We hadden natuurlijk liever zelf gespeeld, maar waren uiteindelijk net zo blij”, aldus trainer Gragory Dasburg.

Door Frank van der Steen

Aanvankelijk speelde SEP zaterdag een uitwedstrijd tegen de dames van DSVP uit Pijnacker. Deze wedstrijd werd helaas afgelast en daarom moesten de dames hopen dat de dames van LYRA zouden winnen op bezoek bij Den Hoorn. Uiteindelijk trok LYRA de wedstrijd over de streep en wonnen ze met 0-1. Door deze overwinning was SEP kampioen van de derde klasse D! Dit werd natuurlijk gelijk goed gevierd. “We waren met het hele team aanwezig bij deze wedstrijd en zijn daarna teruggegaan naar de club. Daar hebben we een paar drankjes gedaan en daarna zijn we uit eten geweest. Na het eten gingen wij als staf naar huis en gingen de meiden nog even de stad in.”  

Terugblik
Zo werd Dasburg dus kampioen in zijn eerste seizoen in het vrouwenvoetbal. Hij blikt terug op dit seizoen. “Het was voor mijn carrière heel erg leerzaam om de dames van SEP te trainen. Ik moet bij de dames echt duidelijk zijn en alles goed uitleggen. Voor de ervaring zou elke trainer dit eigenlijk moeten doen.” Vooraf had Dasburg niet in zijn hoofd om ooit in het vrouwenvoetbal terecht te komen. “Het is eigenlijk ineens op mijn pad gekomen. Ik heb de dames vooraf één keer zien spelen en vond het gelijk interessant. Toen we begonnen kwam ik erachter dat de meiden het spelletje goed begrepen en het niveau hoger was dan ik had verwacht. Dat ze uit de eerste klasse kwamen had daar waarschijnlijk ook mee te maken.” Het team is volgens hun trainer niet voor niets kampioen geworden. “Het is een vaste groep meiden die buiten het veld ook echt vriendinnen van elkaar zijn. Daarnaast hebben ze allemaal een winnaarsmentaliteit en zijn ze ontzettend leergierig.”

Ambitie
De mooiste wedstrijd van dit seizoen vond Dasburg de thuiswedstrijd tegen LYRA. “Wij kwamen de afspraken die we in de voorbereiding besproken hadden allemaal na. Iedereen won de duels en speelde zoals we wilde spelen.” De dames worden op zaterdag 13 mei gehuldigd bij SEP. Ze spelen die dag eerst een uitwedstrijd tegen Zwaluwen en komen daarna naar SEP voor de huldiging. Over zijn eigen toekomst is de trainer duidelijk. “Ik had voor de winterstop al bijgetekend en ga dus sowieso nog een jaar door bij SEP. Ik wil SEP zo hoog mogelijk laten voetballen. Daarnaast heb ik het zo erg naar mijn zin bij de vrouwen dat ik er wel over nadenk om te groeien in het vrouwenvoetbal. Dit heeft ook zeker te maken met de vereniging, waar je echt in een warm nest terecht komt.” De vrouwen van SEP spelen nog 3 wedstrijden dit seizoen, met om te beginnen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen DSVP om 15.00 uur in Pijnacker. Daarna volgt er nog een uitwedstrijd bij Zwaluwen en om het seizoen af te sluiten spelen ze nog een thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 2 Den Hoorn.