Anja en Willemijn
Anja en Willemijn

Willemijn Charity Golfdag voor onderzoek naar eierstokkanker

Algemeen

SCHIPLUIDEN - Ter herinnering aan Willemijn van Woensel en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar behandeling eierstokkanker, wordt er op 10 juni een charity golfdag gehouden op de prachtige golfbaan Delfland. ,,We gaan het leven vieren”, vertelt Pauline Kooper. “Dit was de slogan van Willemijn en die nemen we graag over.”

De golfdag op Delfland in Schipluiden wordt een compleet verzorgde dag met hapjes, drankjes, lunch en diner. En uiteraard volop golfen, de sport waar Willemijn zoveel van hield. Ook wordt er voor de niet-golfers een clinic (golfcursus) gegeven.

Pauline Kooper, eigenaar van lunchroom Echt op de Middenbaan in Barendrecht, is erg betrokken bij deze charity-dag. “Ik kende Willemijn en haar vrouw Anja vanuit de sportschool Welnesselande waar ik toen werkzaam was. Ik had met Willemijn meteen een klik, maar ons contact bleef zich beperken tot in de sportschool. Ze werd in 2017 ziek. Eierstokkanker. Een vorm van kanker waar weinig tegen te doen is. Veel te onbekend nog. Jaarlijks krijgen 1400 vrouwen de diagnose en ruim 1000 hiervan overlijden eraan. Er wordt helaas te weinig geld gestoken in onderzoek naar kankervormen die iets minder vaak voorkomen. Daarom is deze charity zo belangrijk voor artsen die onderzoek doen naar deze ziekte. Als je iemand kent die deze ziekte heeft, dan wil je toch dat er medicijnen en kansrijke behandelingen voor zijn?”

Willemijn herinneren
Pauline hoorde eind 2021 dat Willemijn op 57-jarige leeftijd was overleden. Ze sprak met haar vrouw Anja. “Anja kende ik tot op dat moment nog niet zo goed, maar ook met haar had ik direct een band. Anja en Willemijn waren ruim 29 jaar samen. Anja deed vorig jaar mee met haar golfpro Helen Reid van Delfland op een charity-golfdag in Frankrijk voor borstkankeronderzoek en kwam daardoor op het idee om dit ook voor haar Willemijn te doen. Toen ik hoorde dat Anja een charity golfdag wilde organiseren, wilde ik haar helpen. Het is zo’n mooi initiatief. Deelnemen aan deze speciale dag zorgt hopelijk voor een mooie financiële opbrengst en wordt het overlijden van Willemijn een kans voor andere vrouwen.”

Opbrengst voor onderzoek
De opbrengst van deze dag gaat volledig naar het onderzoek immuuntherapie TIL dat wordt geleid door Judith Kroep, internist oncoloog van het LUMC Leiden. Deze arts was ook de behandelend arts van Willemijn. “De deelnemers, inmiddels al meer dan 100 inschrijvingen vanuit het hele land, betalen 200 euro inschrijfgeld voor deze golfdag”, vertelt Pauline. “Deze opbrengst, inclusief de donaties die particulieren en bedrijven kunnen doen, gaan rechtstreeks naar het onderzoek. Om op deze mooie dag financieel uit de kosten te kunnen komen zijn we op zoek naar sponsors want deze kosten rusten zonder hulp van sponsoren/bedrijven volledig op de schouders van Anja. Als tegenprestatie bieden wij onze sponsoren de mogelijkheid zich op deze dag te presenteren op de golfbaan en in het restaurant. Alle mogelijke reclame-uitingen zijn bespreekbaar. Anja steekt zoveel mooie energie en positiviteit in het helpen van andere mensen, dat ik graag zou zien dat we meer sponsors voor dit mooie evenement vinden. Laten we met elkaar de krachten bundelen! Dat verdient Anja omdat zij zich zo inzet voor dit belangrijke onderzoek, waarvan de uitkomst hopelijk een betere behandeling gaat geven of zelfs tot genezing gaat leiden voor al die vrouwen die in de toekomst deze vreselijk diagnose krijgen. Help ons, samen zijn we sterk!”

Meedoen en doneren
Wil jij je inschrijven voor de dag of als bedrijf sponsoren? Neem dan contact op met Anja of Pauline. Mail naar pdkooper@hotmail.com of anjaterhorst@hetnet.nl, of bel Anja op 06-51379978. Doneren? ieder bedrag is welkom. Gebruik dan onderstaande QR-code met een directe link.

Afbeelding