Afbeelding

Allereerste editie van Bevrijdingsfestival Delft

Algemeen

Delft heeft dit jaar voor het eerst een eigen bevrijdingsfestival! Bevrijdingsfestival Delft wordt georganiseerd door Stichting Delft Vrij. De stichting is van mening dat een bruisende stad als Delft, met ruim 100.000 inwoners, ook een eigen bevrijdingsfestival hoort te hebben. 

Op vrijdag 5 mei wordt, ook in Delft, de vrijheid gevierd. Er kan op het Doelenplein worden deelgenomen aan verschillende activiteiten en er zal worden opgetreden door lokale bands en acts. Alle Delftenaren zijn welkom! Het terrein is vrij toegankelijk.  

De eerste drie acts zijn al bekend: de Phoenix Funk Foundation, een swingende combinatie van pop, soul en funk; dj-saxofoonduo Oralsax, smooth saxofoon tunes met sexy discobeats; en Glitter Strings, een elfkoppige discoformatie die zang, ritme en synths inzet bij de hitjes uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Een gegarandeerd feestje dus.

Om het bevrijdingsfestival te kunnen financieren zoekt Stichting Delft Vrij samenwerking met lokale Delftse bedrijven en ondernemers. Kijk voor meer informatie op
www.delftvrij.nl.