Het huidige team van Klein Westland
Het huidige team van Klein Westland

Groente & Fruit ‘Klein Westland’ bestaat 40 jaar

Algemeen

Groente & Fruit ‘Klein Westland’ bestaat 40 jaar! In 1983 richtte Koos Schenkeveld de groentewinkel op, samen met zijn vrouw Annemiek. 5 jaar later ging ook Joost, de broer van Koos, in de zaak aan de slag. Sinds 10 jaar zijn Koos en Joost samen eigenaars. “Hij draagt de kisten, en ik draag de verantwoording,” grapt Koos.

De groentewinkel van 40 jaar geleden is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige groentespeciaalzaak, met een groot vaste klantenbestand. Naast een breed assortiment aan groenten en fruit, biedt Klein Westland ook verse rauwkost, gesneden groenten, verse soepen, voorgebraden vlees en huisgemaakte toetjes met vers fruit aan. Daarnaast staat Klein Westland ook bekend om zijn vele verse maaltijden zonder conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Pasta’s, bami, nasi of een ouderwetse stamppot: alles is te verkrijgen in de groentewinkel van Koos en Joost Schenkeveld. Vooral mensen die niet zoveel tijd of gelegenheid hebben om in de keuken te staan, maken dankbaar gebruik van de overheerlijke bereide maaltijden. “De maaltijden worden dagelijks vers bereid. We hebben een groot assortiment van maar liefst 40 soorten maaltijden, een aanbod dat door de jaren heen is meegegroeid, waarvan dagelijks 25 soorten in onze winkel te verkrijgen zijn,” vertelt Joost.

Maaltijdservice
Voor mensen die niet zelf naar de winkel kunnen komen, heeft Klein Westland ook een maaltijdservice voor Delft, Den Hoorn en Schipluiden. “Onze grootste doelgroep is de thuiswonende senior: mensen die nog wel thuis wonen maar niet de tijd, de rust of de mogelijkheid hebben om voor zichzelf te koken,” zegt Koos. De maaltijden hoeven thuis alleen nog opgewarmd te worden in de magnetron of oven. Voor een klein bedrag wordt de bij Klein Westland bestelde maaltijd bij u thuis bezorgd. Ook kleine hoeveelheden zijn mogelijk.

Feest
Om het 40-jarig jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, viert Klein Westland van maandag 1 mei tot en met zaterdag 6 mei feest. Dit gaat gepaard met een leuke actie voor al hun klanten.

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op www.kleinwestland.nl, mail naar info@kleinwestland.nl of bel 015-2617257. Bent u op zoek naar een fruitmand? Die wordt door Klein Westland netjes verzorgd en bezorgd door het hele land! Zie: www.fruitschaal.nu. Kom gerust een kijkje nemen in de groente- en fruitwinkel aan de Dijkshoornseweg 33 in Den Hoorn. De winkel is op werkdagen geopend tot 19.00 uur en op zaterdag tot 16.00 uur.

Koos en Annemieke op 5 mei 1983