Foto: Roel van Dorsten
Foto: Roel van Dorsten

Wandeltochten Nootdorpse IJsclub

sport

NOOTDORP - Op zondag 7 mei organiseert de Nootdorpse IJsclub 4 verschillende wandelingen. Er zullen die dag 3 afstandswandelingen van 6,12 en 20 km worden georganiseerd door de natuurgebieden rondom Nootdorp. De andere wandeling is een thema wandeling over ‘Nootdorp in oorlogstijd’ in samenwerking met Noitdorpsche Historiën.  

Alle wandelingen starten vanuit het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub aan de Oudeweg 74 in Nootdorp. Deelname voor leden is gratis op vertoon van lidmaatschapskaart. Voor anderen is dit € 4,00 inclusief een consumptiebon. Het aantal deelnemers voor de thematocht is beperkt en voorinschrijving voor deze wandeling is noodzakelijk. Voorinschrijvingen voor de overige wandelingen is wenselijk en kan via de website www.nootdorpseijsclub.nl

De Wandelingen
De 20 km begint tussen 09.00 uur en 09.30 uur, de 6 en 12 km beginnen allebei tussen 09.30 uur en 10.30 uur en de themawandeling begint om 10.00 uur. De wandeling van 6 km voert u via het Laakgebied, de Balij en de Dobbeplas weer richting het clubgebouw. Tijdens de 12 km tocht gaat u voornamelijk door het Balij-gebied en de 20 km gaat verder door de nieuwe Driemanspolder. De thema wandeling is ongeveer 9 km en wordt begeleid door de heer Huygen van Noitdorpsche Historiën. Dit is een vereniging van geïnteresseerden in de historie van Nootdorp. Zij stellen onder andere wandelingen en fietsroutes samen die langs diverse historische gebouwen komen. De heer Huygen zal interessante feiten vertellen over Nootdorp in oorlogstijd. De thema wandeling gaat via Ypenburg met een tussenstop bij de voormalige verkeerstoren. Voor vragen, suggesties of opmerkingen over de Noitdorpsche Historiën of voor meer informatie kunt u op de contact pagina terecht op www.noitdorpsche-historien.nl.